Τετάρτη 27 Μαΐου 2015

Η ΕΚΤ αφήνει την Ελλάδα στην τύχη της;

Πριν από λίγο η ΕΚΤ τελείωσε με την Ελλάδα, μη δίνοντας καμία επιπλέον δυνατότητα χρηματοδότησης μέσω ELA. Στέλνει άραγε το μήνυμα: "Είτε συμφωνία και υποταγή, είτε πηγαίνετε στο καλό"; Η επίσημη πάντως εκδοχή είναι ότι οι εκροές των καταθέσεων - σύμφωνα με την ίδια εκδοχή - έχουν σταθεροποιηθεί κατά την προηγούμενη εβδομάδα και επομένως δεν υπήρχε ανάγκη για αύξηση του ορίου.

Φίλοι μας, αυτό που πρέπει να γίνει, είτε με ευρώ είτε χωρίς ευρώ, είναι να σηκώσουμε τα μανίκια και να δημιουργήσουμε επιτέλους παραγωγικό ιστό σ’ αυτή εδώ τη χώρα.

Όμως δυστυχώς αυτό είναι αδύνατο, όσο και αν το βλέπουμε ότι είναι η μόνη λύση, γιατί απλά η κοινωνική ελίτ που κατέχει και την πραγματική εξουσία, είναι κρατικοδίαιτη και παρασιτική και δεν θέλει με τίποτα την αλλαγή των κοινωνικοοικονομικών παραμέτρων στην Ελλάδα, που θα την ρίξουν την ίδια από την κοινωνική ηγεσία και τη νομή της κοινωνίας.

Αυτή η ολιγαρχία μας χρεοκόπησε και αν αυτή δεν ανατρέψουμε, δεν πρόκειται να κάνουμε τίποτα, είτε μέσα στην Ευρωζώνη είτε έξω από αυτήν.

hassapis-peter.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου