Τρίτη 30 Ιουνίου 2015

Προπονούμεθα για πλούσιοι

Σίγουρα έχετε δει εις τας τηλοψίας ριάλιτι με παραλήδες που καλούνται να επιβιώσουν με λίγα δολάρια καθ' εκάστην. Ετσι και ημείς, οι συριζιάνοι...

Ξεκινήσαμε κάπως ανάποδα την καριέρα μας ως χομπίστες κροίσοι, που βαριούνται τόσο, ώστε να κάνουν τους φτωχούς μπροστά στις κάμερες. Κανονικά θα έπρεπε πρώτα να ζήσουμε στη βιλάρα κι έπειτα να ξεροσταλιάζουμε αναμένοντας να γεμίσει τα ΑΤΜ ο Βαρουφάκης για να βγάλουμε την εξηντάρα (αν υπάρχουν κι αυτά). Ομως αποκτούμε πολύτιμη πείρα. Εστω και με τούτο το πρωθύστερο σχήμα. Αν δεν βρέξεις πισινούλη, δεν τρως σούσι, καλομαθημένε Ελληνα, που λησμόνησες τον σπαρτάτικο τρόπο ζωής.

Δεν μπορείς να μυηθείς από τη μια στιγμή στην άλλη στον «Λιτό Βίο», όπως το διατύπωσε κι ο μέγιστος υπουργός των Οικονομικών (που ξέμεινε από οικονομία, αλλά τούτο δεν είναι της παρούσης). Για να επανελληνιστείς, φίλτατε αναγνώστα, πρέπει να ξαναθυμηθείς τον μέλανα ζωμό. Κομμένες οι μπιφτεκάρες, τα παϊδάκια και τα τρίδιπλα σουβλάκια-πίτα με τα τζατζίκια να κάνουνε ράλι στην μπλούζα σου. Τέρμα στα κοντοσούβλια, στα κοκορέτσια, στα εξοχικά και τα καλαμαράκια που μοιάζανε με κράκεν. Τώρα, πρώτη φορά Αριστερά, κάθε Πάσχα λαδερά. Κι αν δεν μας αρέσουν τα λαδερά, θα παραγγείλουμε άλλους μεζέδες στα συσσίτια της Εκκλησίας και των δήμων.

Μουεζίνης

Και οι απαιτήσεις μας από όσους διανέμουν φαγητό και ανθρωπιστική βοήθεια θα γίνουν με τη σχάσιμη ύλη που ανακάλυψε ο Βαρουφάκης: αξιοπρέπεια! Με αξιοπρέπεια κλείσανε οι τράπεζες, με περηφάνια ζητάμε παράταση του προγράμματος, με λεβεντιά φεύγουν από την πίσω πόρτα του Μαξίμου οι υπουργοί και αγέρωχα θα βαδίσουμε τον ηρωικό δρόμο της Βορείου Κορέας.

Νταηλίδικα είχαν στηθεί οι εθνοπατέρες του ΣΥΡΙΖΑ στα ΑΤΜ της Βουλής για να πάρουν κάνα ευρουλάκι από το μηνιάτικο. Ελληνοπρεπώς είχαν πει ένα ξεγυρισμένο «ΝΑΙ» στο Σχέδιο Ανάν ουκ ολίγοι συνασπισμένοι (και νυν συριζαίοι).

Τώρα κορδώνονται για το «ΟΧΙ» του Τάσσου στο Σχέδιο Ανάν και αυτοπαρουσιάζονται ως... συνεχιστές του! Για πατριωτικούς λόγους ήθελαν (και θέλουν) να αποσυνδεθεί η Εκκλησία από το κράτος και, επειδή είναι εθνικόφρονες, δηλώνουν φανατικά «πολυπολιτισμικοί» και κεφάρουν τζαμιά και τεμένη και μουεζίνηδες στην Αθήνα.

Ετσι προπονείται η πατρίς διά τον αιφνίδιο πλουτισμό της. Με φρόνημα νεοταξικού πατριωτισμού και τριτοκοσμικού ευρωπαϊσμού. Ο καλός Θεός της Ελλάδος να βάλει το χέρι Του...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου