Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Οι ΑΠΕτεώνες αρνούνται να ...ψοφήσουν

candianews.gr
Και πώς να ψοφήσουν? Οι Γερμανοί χρειάζονται τους τζίρους, και οι "δικοί μας" ταΐζουν ο καθένας την στρατιά Δημοσίων Υπαλλήλων που του ανήκει και ελπίζουν στο ποσοστό τους... Ξεπουληματίες με ποσοστά. Διαμεσολαβητές κατοχικών δανείων. Αλλά χρηματοδοτούν "κόμματα".

Τα αιολικά έχουν αποδειχθεί αποτυχημένα, ακριβά, άχρηστα κλπ. Δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή (ούτε στην Γερμανία), ακριβαίνουν το ρεύμα (και μηδενική να είναι η ταρίφα τους, που δεν είναι), δεν εξοικονομούν ρύπους (δηλαδή δεν εξοικονομούν καύσιμα). Είπαμε... Βοηθάνε τους τζίρους των Γερμανών με ποσοστά στους δικούς μας.

Τα 830 ονομαστικά αιολικά μεγαβάτ θα κοστίσουν στον καταναλωτή 1,2-1,5 δις ευρώ (χώρια οι διανοίξεις χωματόδρομων στα βουνά και τα καλώδια στο πουθενά), δανεικά που θα αποπληρωθούν από αυξήσεις στο ρεύμα. Όχι, δεν θα μειώσουν πραγματικά καύσιμα, πουθενά στον κόσμο δεν το έχουν καταφέρει. Ενεργειακά είναι ασήμαντα, και στην Γερμανία. Και δια στόματος του ίδιου του ΑΔΜΗΕ και της ίδιας της ΡΑΕ που έδωσε τις άδειες! Καταστρέφουν την Εθνική Οικονομία (και στην Γερμανία που τα εξάγει -- η ίδια η Ζήμενς λέει ότι είναι λάθος ενεργειακή πολιτική!). Απάτη, που προωθείται από "επιχειρηματίες". "Επιχειρηματίες" που είναι μια ζωή (από την δεκαετία του '90, για την ακρίβεια, κρατικοδίαιτοι. Μόνο ζημιά μας έχουν κάνει. Αν δεν υπήρχαν, η χώρα θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση.

Και μην μου πείτε ότι είναι Ευρωπαϊκή επιταγή... Δεν είναι.

Αυτό που θα ήθελα να δω, είναι μία στατιστική ανάλυση που να συσχετίζει τους "Επιχειρηματίες" μας, με την άνοδο της διαφθοράς στην Ελλάδα. Είμαστε Νούμερο 69 στην κατάταξη διαφθοράς. Το 1997 είμαστε Νούμερο 25. Στοιχηματίζω ότι τα πολλά λεφτά τους οι "Επιχειρηματίες" μας τα έβγαλαν μετά το 1997. Σύμπτωση? (Ή τα έβγαλαν από ...επενδύσεις στο Χρηματιστήριο)?


Το 2014 είμαστε #69, χειρότεροι από ότι το 2013 ή το 2012. Αλλά βάλαμε πολλές ΑΠΕ.


Την διαφθορά και όχι μόνο, την χρωστάμε στα 400 δις για τα οποία έχετε υποθηκεύσει τα παιδιά σας.

archaeopteryxgr.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου