Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αληθινά ισοδύναμα

Η προσαρμογή στη νέα εποχή είναι κατά τι ιδιότροπη. Για να πάμε μπρος, πρέπει πρώτα να πάμε πίσω. Πολύ πίσω...

Τι τα θες, ρε παιδί μου, τώρα τα ψηφιακά μπλιμπλίκια, τις τηλεοράσεις, τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα, τα βαπόρια που καίνε πετρέλαιο, τα ηλεκτρικά ρεύματα και τα φαντεζί ρεστοράν με ρομποτάκια που σερβίρουν σούσι; Αφού είναι άψητο το σούσι. Ωμό, σαν τη συμπεριφορά των υπουργών της Αριστεράς των περικοπών. Κοροϊδία δεν είναι η υπερτεχνολογία να σε ταΐζει κάτι που θα μπορούσες να φτιάξεις και στη νεολιθική εποχή; Και αντιοικολογικό. Aσε που κοστίζει μαλλιοκέφαλα για τους Eλληνες, που έχουν 80.000.000 στόματα Γερμανών να ταΐσουν.

Κι ο Τσίπρας τι θέλεις να σου κάνει; Ο,τι ξέρει το πράττει. Υποσχέσεις δίνει, γραβάτα δεν φοράει, χαμόγελο έχει, αγγλικά μαθαίνει, τα ελληνικά τα ψιλομιλάει, όλα καλά. Κι αν του λείψουν μερικά δισεκατομμύρια ευρώ για κρατική σιρμαγιά, από πού θέλεις να τα πάρει; Από τους συντρόφους του, που έχουν και δεν δίνουν τίποτε, εκτός από συνταγές για γεμιστά; Από σένα θα τα... δανειστεί - όσο προλαβαίνει, γιατί θα τον προδώσεις κι εσύ και θα φαλιρίσεις, πριν βουλώσεις τη χαίνουσα τρύπα της πολιτικής του.

Βραχογραφίες

Λοιπόν, αφού τα ξέρεις όλα τα παραπάνω, να μην παραπονιέσαι. Ηθελες επιστροφή στο 2009; Θα πας στο 22009 π.Χ.! Γράπωσε το αληθινό ισοδύναμο και τρέχα. Αληθινό ισοδύναμο είναι το ρόπαλο με το οποίο θα κυνηγάς την τροφή σου. Μπορεί να μην το χρειάζεσαι ούτε καν αυτό, αν είσαι γρήγορος σαν τον Γιουσέιν Μπολτ και δυνατός σαν τον αείμνηστο Σουγκλάκο.

Οι νησιώτες και οι θαλασσινοί μπορείτε να ψαρεύετε με ρόπαλα, αλλά μόνο αφρόψαρα. Για κάνα πετρόψαρο και αβυσσαία πλάσματα θα χρειαστείτε πετονιές και αγκίστρια. Στη νεολιθική εποχή, στα σπήλαια, δεν θα είναι ιδιαιτέρως εύκολο για τον φοροσυλλέκτη να σας εντοπίζει. Ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση θα είναι 0%, διότι δεν η τρόικα έχει ζητήσει (ακόμα) τη φορολόγηση των σπηλαιογραφιών ή των βραχογραφιών. Αργότερα, ενδέχεται να υποχρεωθείτε να δηλώνετε τα σκαλίσματά σας στα βράχια ως ακριβά έργα τέχνης.

Η επιστροφή στην αθωότητα της προϊστορίας μάς περιμένει όλους.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου