Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2015

Η υπόθεση Καμμένου – Γιαννακόπουλου είναι μόνο η αρχή

Η υπόθεση Καμμένου – Γιαννακόπουλου δεν είναι καθόλου τυχαία. Είναι η προβολή από το μέλλον. Είναι αυτά που θα δούμε σύντομα, όταν οι «αριστεροί προστάτες», δηλαδή οι επιχειρηματίες που στήριξαν τον Τσίπρα και τον έκαναν πρωθυπουργό, θα τον αδειάσουν σιγά – σιγά. Ο φαρμακοβιομήχανος είναι η αρχή. Έπονται και οι άλλοι, όλοι εκείνοι που πόνταραν στο «αριστερό αγόρι» για να κάνουν τις δουλίτσες τους.

Κάπου στη μοιρασιά, κάπου στο ότι ο Αλέξης και η παρέα του αποδεικνύονται ανίκανοι, κάτι οι υπερβολικές υποσχέσεις, σπάνε οι δεσμοί της πρώτης φοράς αριστερά με τους επιχειρηματίες που προεκλογικά και μετεκλογικά έδωσαν στήριξη από συγκεκριμένα media και ανοχή στις ανοησίες που επί 10 μήνες βλέπουμε και ακούμε.

Ο Γιαννακόπουλος και τα μέσα που ελέγχει είναι το πρώτο χτύπημα. Έπεται η συνέχεια. Για δείτε τι συμβαίνει στο Συγκρότημα του Ψυχάρη; Κάθε τρεις ημέρες στηρίζουν ανεπιφύλακτα την κυβέρνηση και τις υπόλοιπες της εβδομάδας τους ασκούν σκληρή κριτική. Κάνουν αποκαλύψεις, αφήνουν υπονοούμενα για υπουργούς, σκληραίνουν τα κυβερνητικά ρεπορτάζ.

Άραγε ποιο είναι το deal που είχε κλειστεί με τον Ψυχάρη όταν το Βήμα έβγαζε τίτλο «Η ιστορική ευκαιρία της Αριστεράς»; Άραγε τι έχει μεσολαβήσει και ο ΔΟΛ έχει κάνει στροφή και έρχεται σε ευθεία αντίθεση με τον Τσίπρα;

Είναι θέμα χρόνου να δούμε και άλλα επίσημα... όργανα του ΣΥΡΙΖΑ τους τελευταίους μήνες, να αλλάζουν γραμμή. Και αυτό θα γίνει πολύ σύντομα καθώς το «σύστημα» διαλύεται και ο Τσίπρας εμφανίζεται ανίκανος να το διαχειριστεί. Με νομικά τερτίπια για τις τηλεοπτικές άδειες απλά κουκουλώνουν τα όσα συμβαίνουν στο παρασκήνιο, που ποτέ δεν θα μάθουμε εμείς οι κοινοί θνητοί.

Δεν ξέρουμε αν θα έρθουν νέοι νταραβεριτζήδες. Δεν ξέρουμε αν ο ΣΥΡΙΖΑ που στήνει δικό του κράτος θα φτιάξει και τα δικά του τζάκια. Αυτό που ξέρουμε είναι ότι οι λυκοσυμμαχίες που έκλεισαν πριν από τις εκλογές του Γενάρη, οι πρωτοφανείς κινήσεις στήριξης από βιομήχανους και επιχειρηματίες (θυμηθείτε τις αγκαλιές στον ΣΕΒ) τώρα έχουν ξεχαστεί. Το «θείον βρέφος» ξαφνικά γίνεται κόκκινο πανί γιατί μάλλον δεν τα βρήκαν... Το μόνο που έχει σταματήσει την έκρηξη και τον ανοικτό πόλεμο είναι οι... δικαστικές περιπέτειες που έχουν συγκεκριμένοι επιχειρηματίες και εφοπλιστές, περιπέτειες που εμποδίζουν την επίθεση κατά του ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά ακόμη κι αυτό είναι μέρος από το... ήθος της αριστεράς.

antinews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου