Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2015

Η διαδικασία του άγχους

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Η διαδικασία του άγχους μοιάζει με θερμοστάτη που κόλλησε στο "άναψε" και στο "σβήσε". Αντικατάστησε το "άναψε" με το "τρέξε να σωθείς" και το "σβήσε" με το ακινητοποιήσου να σωθείς και θα έχεις την διαδικασία του άγχους.

Με φοβερό άγχος βομβαρδίζουν οι μισητές κυβερνήσεις τους λαούς και τους κάνουν ψυχολογικό πόλεμο για να εξοντώσουν τις ευπαθείς κατηγορίες, τους φτωχούς, τους γέρους, τους ανήμπορους. Σωστή γενοκτονία που εφαρμόζουν οι δυνάμεις του σκότους για την οποία δεν λογοδοτεί κανείς γιατί τους καλύπτει το σκοτάδι.

Ένας υπουργός ανακοινώνει τη μια βδομάδα, ότι θα απολυθούν εκατό χιλιάδες εργαζόμενοι και την άλλη εβδομάδα ένας άλλος ανακοινώνει ότι δεν θα απολυθούν.

Άλλος υπουργός βεβαιώνει ότι δεν θα περικοπούν άλλο οι συντάξεις κι άλλος υπουργός ανακοινώνει ότι οι δανειστές απαιτούν να περικοπούν. Ο κόσμος αναρωτιέται, έχει καθόλου ισχύ η κυβέρνηση να υπερασπιστεί το λαό ή δεν έχει; Ή μπορεί να έχει και να μην έχει. Η μπορεί ούτε να έχει ούτε να μην έχει.

Είναι αυτό αιτία να αγχωθεί ο κόσμος, παρόλο που οι γιατροί βεβαιώνουν ότι το άγχος ευθύνεται για πολλές φοβερές αρρώστιες. Δεν φτάνει ότι απειλούμαστε με πείνα, μας απειλούν κι οι αρρώστιες.

Είναι καιρός να πετάξουμε σαβούρα. Να βάλουμε όση διάκριση διαθέτει ο καθένας μας, για να δει ποιά είναι η πραγματικότητα και ποιά η αλλοτρίωση, και να χαρίσει την αλλοτρίωση στην εποχή που τη δημιούργησε.

Αδέλφια, δεν έχουμε άλλο όπλο, από τη διάκριση. Η Ορθοδοξία είναι θεραπεία γιατί έχει τη διάκριση, που χάθηκε από τον κόσμο. Εμείς έχουμε την ευθύνη να την ενεργοποιήσουμε, τώρα, χωρίς άλλη αναβολή!

Είναι μεγάλη η ευθύνη της Εκκλησίας! Δεν μπορεί να σωπαίνει άλλο. Αν υπάρχει ένας λόγος που η Εκκλησία πρέπει να είναι ανεξάρτητη απ΄ το Κράτος είναι να μη δεσμεύεται απ΄ το γεγονός ότι την πληρώνει το κράτος, δηλαδή κι ο μη πιστός φορολογούμενος. Βέβαια ο μη πιστός φορολογούμενος έχει καθήκον να υποστεί αυτό το βάρος, όπως κι ο πιστός λαός υφίσταται το βάρος του να ζει με τους απίστους.

moschoblog.blogspot.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου