Πέμπτη 29 Ιανουαρίου 2015

Η μοναχή Βαρσανουφία και το δισάκι με τα χιλιάδες ονόματα!

Στο μοναστήρι της Όπτινα ζούσε μια μοναχή σχεδόν ενενήντα ετών. Το όνομά της ήταν Βαρσανουφία και περιπλανιόνταν με ένα ραβδί στο χέρι από το ένα μοναστήρι στο άλλο.

Όλη της η περιουσία ήταν δυο δισάκια τα οποία κουβαλούσε μαζί της. Στο ένα δισάκι είχε κάποια ξεροκόμματα ψωμί ενώ τα υπόλοιπα ήταν χαρτιά μνημόνευσης η πλειοψηφία των οποίων ήταν παλιά και φαγωμένα.

Η προσκυνήτρια ερχόνταν στην Όπτινα συνήθως το βράδυ και χτυπούσε με το ραβδί στο παράθυρο: «Αφήστε με να διανυκτερεύσω»!

Άλλοι την άφηναν και άλλοι όχι,γνωρίζοντας την συνήθεια της μοναχής να μην κοιμάται το βράδυ, προσευχόμενη γονατιστή όλη νύχτα. Δεν θα ήταν τίποτα εαν μόνο αυτή δεν κοιμόνταν, κατά τα μεσάνυχτα όμως ξύπναγε όσους κοιμόνταν: «Γιατί κοιμάσαι υπναρά;Σκέψου την Τελική Κρίση και σήκω να προσευχηθείς!». Εδώ να σημειώσουμε ότι επέμενε πολύ μέχρι να σηκωθούν γι αυτό πολλές φορές το ξημέρωμα την έβρισκε στον σταύλο ή σε καμιά αποθήκη,μαζί με τα πολύτιμα πράγματά της. Εκτιμούσε πολύ τα δισάκια της, αντιθέτως τα ζεστά ρούχα που τις έδιναν τα χάριζε ή τα παρατούσε.

Το συνολάκι της κυρίας Κωνσταντοπούλου

Ενδυματολόγος

Ευρέως συζητήθηκε το συνολάκι της κυρίας Κωνσταντοπούλου.

Έβγαλαν και τη χολή τους, όπως πληροφορήθηκα, γνωστοί τηλεπαρουσιαστές περί κιτσαρίας, απαράδεκτου συνδυασμού χρωμάτων κι ό,τι τέλος πάντων τους κατέβαινε σαν μεγάλοι maîtres του καλού γούστου και της ετικέτας που φημίζονται!!!

Εκ των υστέρων θα κατάπιαν σίγουρα τη γλώσσα τους, όταν πληροφορήθηκαν ότι ο συγκεκριμένος συνδυασμός «φοριέται και εις Παρισίους» μια που υπήρξε παλαιότερη επιλογή της Diane Von Furstenberg. Άλλωστε δεν χρειάζεται να είσαι και μεγάλος μαιτρ για να συνειδητοποιήσεις ότι τέτοιους συνδυασμούς δίνει απλόχερα η φύση, ιδίως την Άνοιξη, που ενδεχομένως να ήθελε να σηματοδοτήσει η εν λόγω βουλευτίνα.

Μπαρουφάκης

Για λιτό βίο, για καγιέν και πόρσε, για λάθος με νεκρούς και για μια οικονομική πολιτική που έβλαψε όλη την Ευρώπη μίλησε ο Γιάννης Βαρουφάκης, νέος υπερυπουργός Οικονομικών κατά την τελετή παράδοσης - παραλαβής του Υπουργείου από τον Γκίκα Χαρδούβελη. Δεν είμαστε με την πυραμιδική λιτότητα, είπε, αλλά με τον λιτό βίο. Οι πόρσε καγιέν δεν χωράνε στα στενά δρομάκια των πόλεών μας, είπε. Ήταν λάθος η οικονομική πολιτική που ακολουθήθηκε μέχρι σήμερα, είπε, λάθος με νεκρούς. Αυτή η πολιτική ωφελεί μόνο τους μισαλλόδοξους, τους ρατσιστές και τρέφει το αυγό του φιδιού. Δεν ωφελεί κανέναν στην Ευρώπη.