Πέμπτη 5 Μαρτίου 2015

Δημιουργική ασάφεια

Ο σημερινός τίτλος είναι προϊόν της σκέψεως του κατόχου του πιο πολυδιαφημισμένου Burberry κασκόλ της ευρωζώνης και περιγράφει τέλεια την κυβέρνηση

Είπε ο Γιάνης με το ένα το «ν» ότι τα κείμενά μας προς τους δεσμοφύλακές μας, ουπς, συγγνώμη, τους εταίρους μας, διέπονται από «δημιουργική ασάφεια». Δηλαδή είναι αρκετά φλου ούτως ώστε να πιαστούν κώτσοι οι εκλεγμένοι Φράγκοι, Γότθοι, Βησιγότθοι, Βάραγγοι, Βίκινγκς, Μαγυάροι, Πατσινάκες, Νούβιοι, Βαβυλώνιοι, Νορμανδοί, Κέλτες και Αλαμανοί των παρλαμέντων της Εσπερίας και να ψηφίσουν όλα τα φιλελληνικά που αναφέρονται στα κείμενά μας. Ο φιλελληνισμός, για να ψηφιστεί από τους Βανδάλους, πρέπει να έχει φερετζέ. Ο καλύτερος φερετζές είναι το κασκόλ του Βαρουφάκη, αλλά, επειδή το φοράει, πρέπει να βρούμε τον δεύτερο καλύτερο φερετζέ, που είναι η ασάφεια του Βαρουφάκη.

Το λύσαμε κι αυτό

Εντάξει, μας λύθηκε και η απορία σχετικά με το πόσα ευρώ θα δώσει το κράτος για σίτιση σε όποιον ζει σε συνθήκες ακραίας φτώχειας. Έχουμε τα εξής δεδομένα:

α) Στην έκθεσή του, που συνοδεύει το σχέδιο νόμου για την ανθρωπιστική κρίση, το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους αναφέρει ότι το κόστος των μέτρων θα ανέλθει «σε εννεάμηνη βάση, στο ύψος των 200.300.000 ευρώ περίπου, η οποία αναλύεται σε:
22.100.000 ευρώ για την ανάληψη δαπάνης παροχής ηλεκτρικής ενέργειας, 40.500.000 ευρώ από τη χορήγηση επιδόματος ενοικίου και 137.700.000 ευρώ από τη χορήγηση σίτισης».

β) Ο Δημήτρης Στρατούλης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ1 στις 2 Μαρτίου 2015, παρουσίασε λεπτομέρειες για το νομοσχέδιο σχετικά με την ανθρωπιστική κρίση που κατατέθηκε την επομένη. Μεταξύ άλλων, ο κ. Στρατούλης επισήμανε ότι το νομοσχέδιο περιλαμβάνει επίδομα ενοικίου για 30.000 νοικοκυριά σε ακραία φτώχεια, καθώς και σίτιση μέχρι 300.000 φυσικά πρόσωπα που βιώνουν σε συνθήκες ακραίας φτώχειας, με τη χορήγηση κουπονιού σίτισης.

Προβοκάτσια ή λαθρομεταναστευτική υστερία;

Πολιτική θύελλα έχει προκαλέσει η υπόθεση της «απελευθέρωσης» παράνομων μεταναστών.

Κάποιοι μιλούν για προβοκάτσια.

Ασφαλώς το στοιχείο της προβοκάτσιας δεν μπορεί να το αποκλείσουμε: Τα πρώην κυβερνητικά ανδρείκελα έχουν αριστεύσει στον τομέα αυτόν.

Ωστόσο η προβοκάτσια δεν στήνεται στον αέρα, αλλά πατάει σε κάποιο έδαφος:
Σε προχειρότητες, λαθρομεναστευτικές υστερίες και εμμονές, σε υπερβολές κ.λπ των σημερινών κυβερνητικών διαχειριστών.