Δευτέρα 9 Μαρτίου 2015

Ο αντιπαθής αριβίστας Οδυσσεύς

«Η αρπαγή των όπλων του Φιλοκτήτη».
Μαρμάρινη ανάγλυφη πλάκατου 2ου
αιώνα. Φυλάσσεται στο μουσείο
της Βραυρώνας.
«Οδυσσεύς: Όπου χρειάζονται τέτοιοι (άνδρες δόλιοι), τέτοιος είμαι εγώ· και όπου κρίνονται οι δίκαιοι και οι ενάρετοι, δεν μπορείς να βρεις ευσεβέστερο από μένα. Είμαι όμως γεννημένος να επικρατώ παντού, εκτός από σένα».
Σοφοκλέους, «Φιλοκτήτης», στ.1049-1053, εκδόσεις Πάπυρος, σελ.77

Σ' αυτή την τραγωδία οι άνθρωποι συγκρούονται ηθικά και πνευματικά. Όλα δείχνουν ότι το αποτέλεσμα των λεκτικών μαχών είναι ισόπαλο και ο αγώνας ατελέσφορος αλλά έρχεται ένας ημίθεος, ο Ηρακλής, και δίνει τη λύση. Ο Οδυσσέας θέλει να αποκτήσει το τόξο και τα βέλη του Ηρακλέους. Μόνο έτσι μπορεί να κατακτηθεί η Τροία. Τα έχει στην κατοχή του ο Φιλοκτήτης, που ο Οδυσσεύς και οι σύντροφοί του παράτησαν στην Λήμνο άρρωστο, ταλαιπωρούμενο από μια αγιάτρευτη δαγκωνιά φιδιού στο πόδι του, το οποίο διαρκώς πυορροεί και όζει. Φυσικά, ο δαιμόνιος Οδυσσεύς γνωρίζει ότι ο Φιλοκτήτης έχει μένος εναντίον του επειδή τον παράτησε μόνο κι αβοήθητο στη νήσο του μαρτυρίου του και σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει δόλο για να του υφαρπάξει τα ηράκλεια όπλα.

ΣΥΡΙΖΑ: Ταχυδακτυλουργίες και θεατρικές παραστάσεις

Ο κυβερνητικός θίασος θα μας τρελάνει. Βαδίζει ταχέως, όπως ήδη έχουμε αναλύσει, στην αυτό-γελοιοποίησή του: Με την υπερπαραγωγή κακόγουστων παραστάσεων και τεχνασμάτων…

Είναι γνωστό, βεβαίως, ότι τα ταχυδακτυλουργικά κόλπα εξαπάτησης και οι θεατρινισμοί ξεκινούν από τη βίαιη σύγκρουση ανάμεσα στα λόγια και στις πράξεις: Από τη ΔΙΑΛΕΚΤΙΚΗ της ΕΞΑΠΑΤΗΣΗΣ…

Όταν οι πράξεις σου έρχονται σε ευθεία και κάθετη ρήξη με τα λόγια σου και τις διακηρύξεις σου, τότε νιώθεις την ανάγκη να τις καλύψεις με τεχνάσματα: Ρητορείες, λεονταρισμούς, ταχυδακτυλουργίες, θεατρικές παραστάσεις κ.λπ…

ΠΑΝΤΑ όταν εξαπατάς μεταμφιέζεσαι, παίζεις θέατρο και χρησιμοποιείς ΟΛΑ τα σύνεργα του πλαστογράφου ταχυδακτυλουργού.

Μονή Ζωγράφου - Άγιον Όρος

του Ιωσήφ Λεμονιάδη

Το μοναστήρι αυτό βρίσκεται πάνω στο βουνό, αθέατο από την παραλία και χωμένο σε μια δασωμένη πλαγιά της νοτιοδυτικής πλευράς της χερσονήσου. Για να το επισκεφθεί κανείς πρέπει να βαδίσει μια ώρα περίπου από τον αρσανά του και πάνω από 3 ώρες από τις Καρυές. τιμάται στη μνήμη του αγίου Γεωργίου (23 Απριλίου).

Σύμφωνα με την παράδοση, η μονή Ζωγράφου ιδρύθηκε γύρω στο 1000, στα χρόνια που αυτοκράτορας στο Βυζάντιο ήταν ο Λέων ΣΤ' ο σοφός, από 3 μοναχούς, τον Μωυσή, τον Ααρών και τον Ιωάννη, που ήταν αδέρφια και κατάγονταν από την Αχρίδα. Η ίδια παράδοση, εξάλλου, μας πληροφορεί ότι οι 3 αυτοί ιδρυτές διαφωνούσαν ως προς την αφιέρωση του μοναστηριού, προτάσσοντας ο καθένας το πρόσωπο ή την εορτή που προτιμούσε. Συγκεκριμένα πρότειναν αντίστοιχα την Παναγία, τον άγιο Νικόλαο και τον άγιο Γεώργιο, αλλά επειδή ήταν αδύνατο να καταλήξουν μόνοι τους κάπου, αποφάσισαν να αφήσουν το όλο θέμα στη θεία θέληση.'Ετσι έκλεισαν μέσα στο καθολικό μια ξύλινη πλάκα και άρχισαν να προσεύχονται να γίνει το θαύμα. Πράγματι όταν πήγαν για να δουν το αποτέλεσμα, βρήκαν ζωγραφισμένη πάνω στο ξύλο την εικόνα του αγίου Γεωργίου, στον οποίο και αφιέρωσαν τη μονή και από το γεγονός αυτό ακριβώς την ονόμασαν μονή του αγίου «Γεωργίου τού Ζωγράφου».

Τι ενέκρινε, εκ των υστέρων, ο Γιάνης Βαρουφάκης, (και) για τον Ιωάννη Βαρουφάκη;

Με απόφαση του Γιάνη Βαρουφάκη ενεκρίθη, εκ των υστέρων η μετάβαση του…ιδίου (Ιωάννη Βαρουφάκη), του Αναπληρωτή Υπουργού του ΥΠΕΞ, Ευκλείδη Τσακαλώτου και ενός ιδιώτη, σε Παρίσι, Λονδίνο, Ρώμη, Φρανκφούρτη και Βερολίνο.

Η δαπάνη όπως αναφέρεται περιλαμβάνει ημερήσια αποζημίωση 6 ημερών για τον καθένα και 5 διανυκτερεύσεις για τον καθένα καθώς και το κόστος αεροπορικών και σιδηροδρομικών εισιτηρίων.

Κεκλεισμένων των θυρών η πολιτική επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας...

Ποια Νέα Δημοκρατία;

...Γιορτή είχε η συμμορία με τη νίκη τού Τσίπρα στις εκλογές ...Γιορτή, που δεν κρυβόταν.

Φαίνεται να τους "τρώει" κάτι; Τα μνημόνια συνεχίζουν....

Λίγο "ξέπλυμα" θέλουν και αυτό θα τους το εξασφαλίσει ο κνίτης Τσίπρας με τους τρελαμένους υπουργούς του... Για αυτό άλλωστε δεν βιάζονται να αντικακαστήσουν τον Σαμαρά. Δίνουν "ανάσες" στον Τσίπρα... Εχθροί στα "μπαλκόνια", κολλητοί στα "σαλόνια"…O Σύριζα ήρθε για να "κλείσει", και να "καθαρίσει" να σώσει τους προηγούμενους.

Ο άγιος Γρηγόριος Παλαμάς και οι"θεολογικές" σχολές της πατρίδας μας.

Λυκούργος Νάνης, ιατρός

Δυστυχώς το πνεύμα της γνήσιας θεολογίας του αγίου Γρηγορίου του Παλαμά κάθε άλλο παρά κυριαρχεί στις κατ όνομα και καθ υπόθεσιν, ουχί δε και πράγματι, "θεολογικές" σχολές της πατρίδας μας. Οι τελευταίες έχουν διαποτισθεί απ το δηλητήριο του ορθολογισμού με μοιραία συνέπεια να λανσάρονται στα πλαίσια της λειτουργίας τους οι προσωπικοί φιλοσοφικοί στοχασμοί και οι ποικίλου είδους ιδεοληψίες των διδασκόντων σε αυτές σαν θεολογικά θέσφατα.

Δεν απέχει πολύ απ την πραγματικότητα η θλιβερότατη διαπίστωση επί τη βάσει της οποίας τα προαναφερθέντα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα υπηρετούν άριστα τους σκοτεινούς σχεδιασμούς της λεγόμενης Νέας Τάξεως. Έχουν μετατραπεί δηλονότι σε νεοταξικά παραμάγαζα και μεταπράτες των συμφερόντων υπερατλαντικών κέντρων εξουσίας. Προς τούτο με τη μοιραία και κατάπτυστη απόφασή τους υπέρ της ιδρύσεως "τμήματος ισλαμικών σπουδών" εντός των κόλπων της "θεολογικής" σχολής του ΑΠΘ "αβάνταραν" τη δόλια επιχείρηση της "πολιτιστικής" εισβολής του Ισλάμ στην εκπαιδευτική-πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ και την ελληνική κοινωνία γενικότερα, στην άμβλυνση των υγιών αντανακλαστικών της οποίας ποντάρουν οι προδιαληφθέντες νεοταξίτικοι κύκλοι.