Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

Σκληρή δουλειά αλλά...

π. Αντώνιος Χρήστου

Μια φορά και έναν καιρό, ένας σωματώδης και δυνατός ξυλοκόπος ζήτησε δουλειά σε κάποιο χονδρέμπορο ξυλείας. Ο έμπορος τον προσέλαβε με καλό μισθό και καλές συνθήκες δουλειάς. Έτσι ο ξυλοκόπος αποφάσισε να δώσει τον καλύτερο εαυτό του.

Το αφεντικό του έδωσε ένα τσεκούρι και του υπέδειξε που να δουλέψει. Την πρώτη μέρα ο ξυλοκόπος έφερε 18 κορμούς δένδρων.

“Συγχαρητήρια,” είπε το αφεντικό. “Συνέχισε έτσι!”

Εδώ Παππάς εκεί Παππάς...

Ο Ν. Παππάς υπουργός επικρατείας τα έβαλε με τον Σόιμπλε.
"Αυτές οι δηλώσεις είναι ασύμβατες τόσο με τη θεσμική θέση που κατέχει όσο και με την προσδοκία που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη για εξεύρεση μίας νέας λύσης. Η εμμονή και η επιμονή του σε αυτή την πολιτική και σε αυτό το ύφος είναι ασύμβατες με την πορεία προς μια ενωμένη και δημοκρατική Ευρώπη" είπε ο Παππάς απαντώντας σε δηλώσεις του Σόιμπλε.

Είναι αλήθεια ότι ο Παππάς στις ανακοινώσεις είναι πολύ καλός. Το έχει ο άνθρωπος. Αυτό φάνηκε και στις ανακοινώσεις που έβγαζε απαντώντας στην Βούλτεψη προεκλογικά. Υποθέτω ότι το να είσαι η αυλή του Τσίπρα σου παίρνει χρόνο, τραβάς το αυτί σε συντρόφους που κάνουν δηλώσεις που έρχονται σε αντίθεση με τις "επιθυμίες" του προέδρου, προσπαθείς να μετριάσεις τις απόψεις της "αριστερής πλατφόρμας", παλεύεις να ενισχύσεις την θέση του προέδρου Αλέξη Τσίπρα στο κόμμα αλλά και στα ΜΜΕ.

Γιατί οι τύραννοι διώχνουν τους νέους

«Δε βρίσκεται για μια πόλη συμφορά βαρύτερη από τον τύραννο· εκεί πρώτα-πρώτα δεν υπάρχουν νόμοι καμωμένοι για όλους· ένας άντρας εξουσιάζει και για νόμο έχει το θέλημά του· ετούτο πια δεν είναι ισότητα. Μα όταν είναι γραμμένοι οι νόμοι, φτωχός και πλούσιος έχουν τα ίδια δικαιώματα. [...] Και κοντά σ' αυτά υπάρχει και τούτο: όπου έχει την εξουσία ο λαός, χαίρεται για τα νέα παλληκάρια που υπάρχουν στη χώρα. Αυτό όμως ένας τύραννος το λέει κακό για του λόγου του, και σφάζει τους καλύτερους κι όσους θαρρεί πως έχουν κατά νου, γιατί φοβάται για τον θρόνο του. Πώς μπορεί λοιπόν να δυναμώση πια μια πόλη, όταν, σαν βλαστούς σε ανοιξιάτικο λιβάδι, της ξερριζώνουν την αντρειά και της θερίζουν τον ανθό της νιότης;».
Ευριπίδου, «Ικέτιδες», 429-449, εκδόσεις Πάπυρος, σελ. 47

Για όσους αναρωτιούνται... γιατί έκανε ο Τσίπρας τον Σακελλαρίδη υπουργό...