Πέμπτη 4 Ιουνίου 2015

Αυτός που είναι μετρημένος στα λόγια, είναι μετρημένος και στα έργα

Αυτός που είναι μετρημένος στα λόγια, είναι μετρημένος και στα έργα.

Αυτός που εξετάζει τα λόγια που πρόκειται να πει, εξετάζει και τις πράξεις που πρόκειται να εκτελέσει, και ποτέ του δεν θα υπερβεί τα όρια της καλής και ενάρετης συμπεριφοράς.

Τα χαριτωμένα λόγια του χριστιανού χαρακτηρίζονται από λεπτότητα και ευγένεια.

Αυτά είναι που γεννούν την αγάπη, φέρνουν την ειρήνη και τη χαρά.

Βάστα γερά, κορόϊδο Έλληνα

Στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, κατά την διάρκεια της γερμανικής στρατιωτικής κατοχής της Ελλάδος, υπήρχαν κάποιοι που φώναζαν «βάστα Ρόμμελ», κραυγή απελπισίας που έβγαινε από το στόμα τους λίγο πριν την διαφαινόμενη κατάρρευση της Γερμανίας, αντιλαμβανόμενοι ότι οι δικές τους ημέρες δόξας και μαυραγοριτισμού τελείωναν.

Δυστυχώς, στην σύγχρονη Ελλάδα, με δεδομένη την γερμανική οικονομική κατοχή, οι απόγονοι των μαυραγοριτών, δωσιλόγων και λοιπών εθνικών μιασμάτων κραυγάζουν «Γερούν γερά» αλλά και «βάστα ΔΝΤ». Την τελευταία αυτή κραυγή απελπισίας εξέβαλλε γνωστός «δημοσιογράφος» του ΣΚΑΪ, ονόματι Παπαδημητρίου, ειπών επί λέξει: «Ελπίζω το ΔΝΤ να αντέξει γερά...».

Το όλον νανοπασόκ

Αλήθεια, σύντροφοι. Είναι τόσο κρίσιμη η κατάσταση ή ο πρόεδρος έφαγε ρεβίθια και τον πείραξαν;

Στη μεγάλη φωτογραφία, φίλτατε αναγνώστα, έχεις την ευκαιρία να δεις πώς είναι το όλον νανοπασόκ. Η λήψη εμπεριέχει την ένταση, το δέος, την αντίφαση, την κλειστοφοβία και το άγχος μιας μεγάλης δομής που συρρικνώνεται (σε επίπεδα μποζονίου Χιγκς) στα χέρια του πιο εύσωμου μέλους της! Είναι μια φευγαλέα στιγμή από συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδος της πασοκάρας, η οποία αριθμεί 13 γρουσούζικα μέλη (μαζί με τον Βαγγέλη). Στα δεξιά ο Μπένι, που δαγκώνει τα χείλη του λες και παλεύει με τον ίδιο τον οργανισμό του.