Δευτέρα 13 Ιουλίου 2015

Η Γερμανία "κουρεύει" χρέος Αυστριακών αλλά όχι των Ελλήνων!

Την ώρα που η Γερμανία εμφανίζεται αδιάλλακτη στο ζήτημα του ελληνικού χρέους, η Βαυαρία ανάβει το “πράσινο φως” στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων που έχει χορηγήσει στο αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, προκειμένου να αποφευχθεί η πτώχευση!

Σύμφωνα με την γαλλική εφημερίδα La Tribune και την ιταλική έκδοση της ειδησεογραφικής πύλης Huffington Post, το γερμανικό κρατίδιο της Βαυαρίας έδωσε πράσινο φως στην αναδιάρθρωση μέρους των δανείων που έχει χορηγήσει στο Αυστριακό κρατίδιο της Καρινθίας, με πρωτεύουσα το Κλάγκενφουρτ.

Η Ελλάς εκποιήθηκε. Να ζήσουμε να τη θυμόμαστε.

Όσοι εξ ημών επιβιώσουμε μετά από αυτά που έρχονται, να θυμόμαστε ότι κάποτε υπήρχε ένα ιστορικό κράτος που λεγόταν Ελλάδα.

Δυστυχώς από σήμερα και πέρα υπάρχει ένα προτεκτοράτο με το ίδιο όνομα.

Η Ελλάς εκποιήθηκε, με τη σφραγίδα της Αριστεράς.

Διάδοχος της αδικίας είναι η εκδίκηση

Επίδαυρος, Αύγουστος 2001.
Σκηνή από την «Εκάβη» του ΚΘΒΕ
Εκάβη: «Ω αστροφεγγιά τα’ ουρανού και νύχτα σκοτεινή, γιατί μέσα στο νυχτοσκόταδο τόσο με τρομάζουνε φόβοι και φαντάσματα; Ω σεβάσμια Γη, μάνα των μελανόφτερων ονείρων, μακρυά από μένα το νυχτερινό το όραμα, που φοβερό για τον γιο μου, που ζη στην Θράκη, και για την ακριβοθυγατέρα μου την Πολυξένη είδα μέσα στα όνειρά μου. Ω θεοί του Κάτω Κόσμου, γλυτώστε το παιδί μου, που αυτό πια μονάχο στήριγμα του σπιτιού μου κατοικεί στη χιονισμένη Θράκη και το φυλάει φίλος του πατέρα του. Κάτι κακό θα γίνη! Πικρά θα θρηνήσουμε οι πικραμένες! Για πρώτη φορά λαχταράει τόσο αδιάκοπα και φοβάται η καρδιά μου».
Ευριπίδου «Εκάβη», Άπαντα Αρχαίων Ελλήνων Συγγραφέων, στ. 68-82, εκδόσεις Πάπυρος, σελ. 19