Τετάρτη 12 Αυγούστου 2015

Ο Χριστός υπερασπίζεται τους φτωχούς

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Από την εμπειρία των Αγίων γνωρίζουμε ότι όταν δεν είχαν καμία προστασία απ΄ τους ανθρώπους, τους προστάτευε ο Θεός. Όταν είχαν προστασία απ΄ τους ανθρώπους, έπαυε η προστασία του Θεού.

Αυτοί που έχουν προστασία απ΄ τις σκοτεινές δυνάμεις (σκοτεινές όχι με την έννοια του καλού και του κακού, αλλά με την έννοια του αγνώστου) έχουν προστασία απ΄ τις σκοτεινές δυνάμεις.

Αυτοί που έχουν προστασία απ΄ τους πολιτικούς, οι ψηφοφόροι των κομμάτων, έχουν προστασία απ΄ τα κόμματα.

Κατακτητές, τουρίστες και ταξιδιώτες

Η πεμπτουσία της βαρβαρότητας: Καταστρέφουμε όσα δεν φτάνουμε και ό,τι δεν έχουμε

«Ηταν το όνειρο της ζωής μου να μου επιτραπεί να δω το Παρίσι. Δεν μπορώ να περιγράψω με λόγια την ευτυχία μου που εκπληρώθηκε αυτό το όνειρο» μου είπε ο Χίτλερ. Τον λυπήθηκα λίγο. Τρεις ώρες συμπλήρωσε στο Παρίσι, την πρώτη και τελευταία φορά που αξιώθηκε να το δει, και ένιωσε ευτυχία επειδή στάθηκε στο ύψος των θριάμβων του. [...] Κι ύστερα από λίγο, μου δήλωσε: «Μα, δεν ήταν όμορφο το Παρίσι; Ομως, το Βερολίνο πρέπει να γίνει πολύ πιο ωραίο. Στο παρελθόν αναρωτιόμουν αν δεν θα έπρεπε να καταστρέψουμε το Παρίσι» συνέχισε ήρεμα, λες και έλεγε το φυσιολογικότερο πράγμα στον κόσμο. «Αλλά, όταν ολοκληρώσουμε τα έργα στο Βερολίνο, το Παρίσι θα είναι πια μια σκιά. Οπότε, γιατί να το καταστρέψουμε;»
Αλμπερτ Σπέερ, «Μέσα στο Τρίτο Ράιχ - Τα Απομνημονεύματά Μου», εκδόσεις The Macmillan Company, σελ. 172