Κυριακή 23 Αυγούστου 2015

Δεν έχουν νόημα οι εκλογές

Δεν έχουν κανένα νόημα οι εκλογές, αφού δεν είμαστε ελεύθερο κράτος. Οι εκλογές έχουν νόημα μόνο σε ελεύθερα και κυρίαρχα κράτη. Εδώ, γίνονται μόνο και μόνο για να αναδειχθούν οι καλύτεροι τοποτηρητές - κοτζαμπάσηδες των συμφερόντων των δανειστών. Όπως έχουμε διαπιστώσει, δεν μπορεί να αναδειχθεί ούτε να παραμείνει στην εξουσία κάποιος, αν αυτός δεν είναι απόλυτα πειθήνιος στους δανειστές.

Η Ελλάδα είναι ένα πτωχευμένο κράτος υπό τον απόλυτο έλεγχο των δανειστών. Όσο αυτό δεν το συνειδητοποιούμε και νομίζουμε ότι μπορούμε να κάνουμε ό,τι θέλουμε, δεν πρόκειται να πάμε παρακάτω. Και για να πάμε παρακάτω θα πρέπει να αλλάξουμε κάποια πράγματα, αρχίζοντας πρώτα και κύρια από το ίδιο το εξουσιαστικό πολιτικό σύστημα που χρεοκόπησε τη χώρα και τώρα συνεχίζει να είναι στην υπηρεσία και στον απόλυτο έλεγχο των δανειστών. Αν αυτό το σύστημα δεν περάσει στον έλεγχο των Ελλήνων πολιτών, δεν υπάρχει περίπτωση απελευθέρωσης της χώρας.

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο απ’ τον καφέ

Λαρισινά δοκίμια
Του Μ.Ε. Λαγκουβάρδου

«Ίσους ημίν αυτοίς εποίησας»

Ματθ. Κ’, 1-6

Δεν υπάρχει τίποτε καλύτερο απ’ τον καφέ. στο καφενείο, με καλή παρέα! Ακόμα κι όταν γίνεται πόλεμος , ο κόσμος πηγαίνει στο καφενείο κι οι μουσικοί παίζουν. Θυμάμαι αυτά τα λόγια ενός γέρου συγγραφέα: «Να μην κάνεις συλλογή από δυστυχίες ,να κάνεις συλλογή από τις ευεργεσίες του Θεού». Σκεφτόμουν να γράψω γι’ αυτά που τράβηξα στη ζωή μου, αν και ήμουν είκοσι έξι ετών. Κράτησα τη συμβουλή του φίλου μου συγγραφέα. Δεν κάνω συλλογή από δυστυχίες. Ακόμα κι αν ζούμε στη δυστυχία, όπως την άθλια αυτή εποχή της οικονομικής δικτατορίας, δεν είμαστε από τα στοιχεία της δυστυχίας. Δεν χρειάζεται πτυχίο πανεπιστημίου για να κάνεις αναγωγή στο ανώτερο επίπεδο. Οι αρετές δεν είναι λογική σκέψη, ούτε γνώσεις ούτε θεωρίες.. Είναι βιώματα, δηλαδή η ίδια η ζωή. Τις αρετές τις ζούμε με όλο μας το είναι.