Δευτέρα 24 Αυγούστου 2015

Η ανανδρία της μετάθεσης ευθυνών

Είθισται οι πολιτικοί σχηματισμοί που αποσάθρωσαν το ελληνικό οικοδόμημα να επιδιώκουν να ξεφορτωθούν την «καυτή πατάτα»

«Κυρίες και κύριοι, σήμερα είναι μια ιστορική στιγμή για τη χώρα. Η αίτηση ένταξης στην ΟΝΕ σηματοδοτεί έναν νέο ιστορικό κύκλο για την πατρίδα μας. Ανοίγει μια νέα εποχή ασφάλειας και σταθερότητας, ανάπτυξης και ευημερίας.
Σήμερα τελειώνει οριστικά η εικόνα μιας Ελλάδας μικρής και ανασφαλούς. Μιας χώρας που βρισκόταν στο περιθώριο των μεγάλων διεθνών εξελίξεων.
Σήμερα η Ελλάδα είναι ισχυρή. Μπαίνουμε στην ΟΝΕ με το σπαθί μας. Οι κόποι, οι προσπάθειες και οι θυσίες του ελληνικού λαού "πιάσαν τόπο". [...] Η Ελλάδα προάγει μέσα στην ΟΝΕ τα ζωτικά οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά της συμφέροντα. Κάθε Ελληνας πολίτης κερδίζει από την ένταξη. Κερδίζει σε ασφάλεια και σιγουριά για τον ίδιον, σε καλύτερες ευκαιρίες και δυνατότητες για τα παιδιά του».

Κώστας Σημίτης, ομιλία στην εκδήλωση για την αίτηση ένταξης της Ελλάδας στο ευρώ, που πραγματοποιήθηκε στο Ζάππειο Μέγαρο. Αθήνα, 9 Μαρτίου 2000