Δευτέρα 31 Αυγούστου 2015

Αριστερή πλατφόμα με τακούνια

Επειδή το ψέμα βρίσκεται στο DNA των εκλογών, ο ΣΥΡΙΖΑ και η ΝΔ ήταν λογικό να κάνουν έναρξη προεκλογικής περιόδου με δύο μεγάλα ψέματα. Το ψέμα του ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι επιδιώκει την αυτοδυναμία. Η αλήθεια είναι ότι ακόμη κι αν του τη χάριζαν θα την αρνιόταν. Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει την πρωτιά, φυσικά, για να απολαύσει την αιώρα της εξουσίας αλλά ούτε ξέρει, ούτε μπορεί, ούτε αντέχει να διαχειριστεί μόνος του το Τρίτο Μνημόνιο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει να συγκυβερνήσει με τους έμπειρους μνημονιακούς ώστε και το κόστος να το μοιραστεί και να έχει άλλοθι ότι παίρνει όλα τα αντεργατικά και υφεσιακά μέτρα επειδή τον «πιέζουν οι κυβερνητικοί εταίροι». Επίσης, η Μέρκελ, ο Σούλτς, ο Γιούνκερ κι ο Σόιμπλε θα ήθελαν πολύ να δηλώσουν την ικανοποίησή τους «για την ωριμότητα των Ελλήνων που έδωσαν σε τόσο μεγάλο ποσοστό τη στήριξή τους στα κόμματα που αποδεδειγμένα επιθυμούν την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας τους» και άλλη τόση ικανοποίηση επειδή «τα κόμματα της λογικής και του ρεαλισμού αποφάσισαν να χτίσουν ενιαίο μέτωπο εναντίον των ακραίων αντι – ευρωπαϊκών στοιχείων». Έτσι πρέπει να γίνει κι έτσι θα γίνει.

Οι ΑΠΕτεώνες αρνούνται να ...ψοφήσουν

candianews.gr
Και πώς να ψοφήσουν? Οι Γερμανοί χρειάζονται τους τζίρους, και οι "δικοί μας" ταΐζουν ο καθένας την στρατιά Δημοσίων Υπαλλήλων που του ανήκει και ελπίζουν στο ποσοστό τους... Ξεπουληματίες με ποσοστά. Διαμεσολαβητές κατοχικών δανείων. Αλλά χρηματοδοτούν "κόμματα".

Τα αιολικά έχουν αποδειχθεί αποτυχημένα, ακριβά, άχρηστα κλπ. Δεν υποκαθιστούν συμβατική ηλεκτροπαραγωγή (ούτε στην Γερμανία), ακριβαίνουν το ρεύμα (και μηδενική να είναι η ταρίφα τους, που δεν είναι), δεν εξοικονομούν ρύπους (δηλαδή δεν εξοικονομούν καύσιμα). Είπαμε... Βοηθάνε τους τζίρους των Γερμανών με ποσοστά στους δικούς μας.

Το δίκαιο του αποικιοκράτη

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Επικρατεί στον τόπο μας το δίκαιο του αποικιοκράτη; Πώς είναι άραγε;

Για να δεις πώς είναι φαντάσου οι λίστες Λαγκάρντ να περιείχαν ονόματα φτωχών. Ή φαντάσου την φτωχή Ελλάδα να χρεωστεί πολεμικές αποζημιώσεις στη Γερμανία.

Η Γερμανία αντί να πληρώσει πολεμικές αποζημιώσεις για τις ζημίες που προκάλεσε στην Ελλάδα με τα στρατεύματα των ναζί, έλαβε ωσεί επιβράβευση βοήθεια ακόμα κι απ τη φτωχή Ελλάδα, για να κάνει το λεγόμενο "γερμανικό θαύμα:!

Όταν ο αποικιοκράτης αγκαρεύει κάποιον ιθαγενή να του μεταφέρει τις βαλίτσες του, του δίνει για τον κόπο του μια κλωτσιά. Αυτή είναι δικαιοσύνη, από την άποψη του αποικιοκράτη.

Ο «αριστερός πολιτισμός» και ο πολιτικός διάλογος

Είναι γνωστή η προβοκατόρικη τακτική: Μεταφέρεις τη συζήτηση στα προσωπικά για να τορπιλίσεις τον πολιτικό διάλογο στον οποίο αδυνατείς να ανταπεξέλθεις…

Η πρώτη «αριστερή» κυβέρνηση, που μέσα σε ελάχιστους μήνες …έλιωσαν τα «αριστερά» μακιγιάζ και πρόβαλαν οι μοχθηρές ρυτιδώσεις των ανδρεικέλων της Δεξιάς, αρχίζει να ξεπερνάει και τη Δεξιά στα προβοκατόρικα τεχνάσματα…

Ο Τσίπρας σε καθημερινή βάση, όπως και τα άλλα κυβερνητικά μορμολύκεια, επιδίδονται σε τεχνάσματα ψεύδους και προβοκάτσιας προς όλες τις κατευθύνσεις, ιδιαίτερα προς τους συντρόφους τους, μέχρι χθες, της «Πλατφόρμας»…