Παρασκευή 23 Οκτωβρίου 2015

Αληθινά ισοδύναμα

Η προσαρμογή στη νέα εποχή είναι κατά τι ιδιότροπη. Για να πάμε μπρος, πρέπει πρώτα να πάμε πίσω. Πολύ πίσω...

Τι τα θες, ρε παιδί μου, τώρα τα ψηφιακά μπλιμπλίκια, τις τηλεοράσεις, τα αυτοκίνητα, τα αεροπλάνα, τα βαπόρια που καίνε πετρέλαιο, τα ηλεκτρικά ρεύματα και τα φαντεζί ρεστοράν με ρομποτάκια που σερβίρουν σούσι; Αφού είναι άψητο το σούσι. Ωμό, σαν τη συμπεριφορά των υπουργών της Αριστεράς των περικοπών. Κοροϊδία δεν είναι η υπερτεχνολογία να σε ταΐζει κάτι που θα μπορούσες να φτιάξεις και στη νεολιθική εποχή; Και αντιοικολογικό. Aσε που κοστίζει μαλλιοκέφαλα για τους Eλληνες, που έχουν 80.000.000 στόματα Γερμανών να ταΐσουν.

Φρανσουά, ιδού ο λαός σου

ΑΛΟ ΟΛΑΝΤ ΝΤΕ ΛΑ ΠΑΡΙ
AΠ ΤΗ ΜΑΝΤΑΜ ΠΕΛΑΖΙ
ΝΤΕ ΚΟΜΠΙΝΕΖΟΝ
Από την Αλεξάνδρα Τσόλκα

Από καταβολής νέου έθνους, το ρωσικόν, το αγγλικόν, το αυστριακόν ή το γαλλικόν κόμμα, θα έσωζε την χώρα. Τρικούπηδες και Ίωνες Δραγούμηδες, Βενιζέλοι συγκρούονταν ιδεολογικά, είχαν και τις ευλογιές ενός ξένου κράτους πίσω τους όλοι!

Μετά μπήκαν στο χορό οι Αμερικανοί, οι Σοβιετικοί, ακόμα και οι Κινέζοι, που ο Μάο είχε την λύση για τα προβλήματα τα δικά μας. Είτε ιδεολογικά, είτε με τις ευλογιές των πρεσβειών όπου πέρανε για καφεδάκι και σήμερα, οι πολιτικοί μας, περιμένουμε ένα γένος, ξανθό σαν τους Ρώσους, ή βαψομαλιάδικο σαν τον Ολαντ που μας τιμά με την παρουσία του σήμερα, ώστε να σωθούμε!