Πέμπτη 4 Φεβρουαρίου 2016

11,5 χρόνια καπνός!

Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης φεύγει. Η διαφθορά στο Δημόσιο θα παραμείνει, όπως ακριβώς την παρέλαβε!

«Αποστρατεύεται» ο άνθρωπος που συνηθίσαμε να παρακολουθούμε να καταγγέλλει στον Αυτιά, στον Παπαδάκη, στον Καμπουράκη και σε κάθε άλλη καθ' ύλην αρμόδια Αρχή (της τηλεόρασης) τη διαφθορά που μαστίζει τον δημόσιο βίο. Ονομάζεται Λέανδρος Ρακιντζής, είναι πρώην δικαστικός και δεν έχει σχέσει με τον Μιχάλη Ρακιντζή του S.A.G.A.P.O. (συνεπωνυμία) ούτε με τον Πέτρο Λεωτσάκο του «Ερωτοδικείου», με τον οποίο μοιάζει φυσιογνωμικά σε βαθμό... κακουργήματος. Ο κ. Ρακιντζής όλα καλά τα είχε πάνω του, αλλά, να, βρε παιδί μου, πώς να το πούμε... Οι αναφορές του στα ΜΜΕ δεν συνοδεύονταν από τα ονόματα των διεφθαρμένων.

Ας σταχυολογήσομεν μερικές «αποκαλύψεις»: «Θυρωρός σε εφορία έπαιρνε 0,50 λεπτά για να εξυπηρετεί τον κόσμο και έφτασε να εισπράττει περισσότερα χρήματα από τον διευθυντή του. [...] Συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ είχαν πάρει περίπου 80.000 ευρώ για να κάνουν επιμορφωτικά σεμινάρια σε δημοσίους υπαλλήλους από την Τυνησία και το Μπουρούντι. [...] Ενας στους τρεις Ελληνες δίνει φακελάκι σε γιατρό» κ.λπ.

Υπερβορέα

Σαν να σας πει κάποιος τη φράση: «Οργια με σεξ και ναρκωτικά σε βίλα των βορείων, νοτίων, ανατολικών και υπερβορείων προαστίων». Και καλά να διαβάσεις κάτι τέτοιο από εφημερίδα ή να το ακούσεις από άλλου τύπου ΜΜΕ που φυλάγεται από τις τυποκτόνες αγωγές που διευκόλυνε ο νόμος του Βαγγέλη του Βενιζέλου. Αν ακούς γενικότητες και αοριστίες από τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, σε ενοχλεί κάπως η στάση του και σου προκαλεί απορίες: α) Αφού τα γεγονότα τα είχε καρατσεκαρισμένα, γιατί φοβόταν να πει ποιοι έβλαπταν το Δημόσιο; β) Αφού ολημερίς κι ολονυχτίς ένιωθε ή υποπτευόταν ότι η πολιτική εξουσία μπλόκαρε το τολμηρό έργο του, γιατί δεν παραιτείτο; γ) Μια και είναι ορκισμένος πολέμιος της παρανομίας, πώς του φαίνεται ότι το Γ΄ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι η θητεία του έχει λήξει εδώ και έξι χρόνια και συνεπώς τίθεται σοβαρό θέμα ακυρότητος στις αποφάσεις που έχει πάρει από το 2009; Κάθε διευκρίνιση δεκτή...

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου