Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016

Βαμμένα κόκκινα μαλλιά

Το παρόν δεν αναφέρεται στο μυθιστόρημα του Μουρσελά, ούτε στο σίριαλ με την Καρυοφυλλιά Καραμπέτη. Περί Λουκά Παπαδήμου ο λόγος

Στις 19/11/2011, η στήλη είχε αναφερθεί στον τότε νεοδιορισθέντα (υπό Μέρκελ, Σόιμπλε, ΓΑΠ, Σαμαρά κ.ά.) πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο με τρόπο κατά τι «τεχνοκρατικό». Μεταξύ άλλων, είχε επισημανθεί ότι «ο τρόπος ομιλίας και έκφρασης του ανδρός είναι πιο βαρετός και από το να παρακολουθείς κάδο πλυντηρίου να γυρίζει».

Τότε, ορισμένοι αναγνώστες (ένας εκ των οποίων ο κ. Χρίστος Γούδης, καθηγητής Αστροφυσικής, συγγραφέας και δημοτικός σύμβουλος στον Δήμο Αθηναίων) αποπειράθηκαν να κάνουν το πείραμα: προσπάθησαν να παρακολουθήσουν επί ώρα α) κάδο πλυντηρίου να γυρίζει και β) τον Λουκά Παπαδήμο να αγορεύει. Σε ποσοστό εκλογών Βόρειας Κορέας (άνω του 99,97%) αποφάνθηκαν ότι είναι πιο ενδιαφέρον να βλέπεις τον κάδο να γυρίζει μέχρι να πλύνει τα λερωμένα τ' άπλυτα, παρά να «λούζεσαι» παπαδήμειο δημηγορία. Ο τλήμων ο Λουκάς ήρθε δεύτερος στις προτιμήσεις των εθελοντών επιστημονικών συνεργατών της στήλης. Ισως γι' αυτό να επέλεξε να αλλάξει επιτέλους τις γκρίζες και... άνοστες στιλιστικές επιλογές του.

Επαναστατώντας εναντίον της μονοτονίας (δίχως να το πει σε κανέναν, ασφαλώς), άφησε μια μεραρχία καραμπογιάς να καταλάβει τα ασημορυχεία της κεφαλής του. Περί τούτου δεν υπάρχει αμφιβολία - εκτός αν εις τας Αθήνας είχαμε καταιγίδα μετά βροχοπτώσεως εκ νεφών σχηματισθέντων από υδρατμούς βαφών L'Oreal, Garnier, Pantene, Wella, Men Perfect, Koleston κ.ά.

Αποδείξεις για τους ανωτέρω ισχυρισμούς είναι οι φωτογραφίες που κοσμούν το παρόν. Αριστερά βλέπουμε τον Παπαδήμο που απότομα μάθαμε και ταχύτερα ξεχάσαμε: γκρίζο μαλλί στην κεφαλή, κακά μαντάτα στη Βουλή.

Δεξιά, η έκπληξις! Ο Λουκάς Παπαδήμος, Μίστερ Φρεσκαδούρας 2016! Το «σιδερωτό» χτένισμα δεν μπορεί να καλύψει την επέλαση της μίξεως όλων των κομοδινί και των (κατά Μοιραράκη) μπορντοροδοκόκκινων αποχρώσεων που διαθέτει η παλέτα των εταιριών παραγωγής ντουκοχρωμάτων.

Η συλλεκτικής πλέον αξίας φωτογραφία με τον Παπαδήμο άγριο νιάτο, έτοιμο να παίξει σε σίκουελ του «Ρόδα, τσάντα και κοπάνα», ελήφθη προχθές εις τας Αθήνας, στη σύνοδο του Athens Democracy Forum. Ενα μεγάλο «μπράβο» στον βαφέα!

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου