Τετάρτη 9 Νοεμβρίου 2016

Οχι πια υπουργός, μόνο Φίλης

Από άσμα του Μιχάλη Μενιδιάτη: «Ενα τεφαρίκι αμάν και να το όμορφο κι άφρατο αμάν και να το να το, ταμ ταμ ώπα, ταμ ταμ ώπα, ταμ ταμ»

Πολλά λείπουν από τον πρώην υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, αλλά στην πάντοτε απολαυστική (για το φιλοθεάμον κοινό, που θέλει γέλιο στη ζωή του) τελετή παραλαβής - παράδοσης του υπουργείου αποδείχθηκε ότι το μεγαλύτερο έλλειμμά του είναι η αυτογνωσία. Κρίμα που σε κανέναν δεν περισσεύει αυτογνωσία για να του δανείσει.

Στο δακρυόεν λογύδριό του ήταν γενναιόδωρος με τις προς άλλους μομφές. Εκείνος όλα σωστά τα έπραξε. Φταίνε οι γενιές που δεν ανήκαν στο 114 και μεγάλωσαν με τα λεφτά του μπαμπά (ο Τσίπρας, δηλαδή), φταίει ο Τσίπρας (πάλι) που τον βαθμολόγησε με 20 και τον άφησε μετεξεταστέο, φταίνε οι παπάδες που είναι χριστιανοί, ο Ιερώνυμος που μίλησε στον Παπαχελά, ο Σκάι που μετέδωσε τη συνέντευξη του Ιερωνύμου, οι ακροδεξιοί που δεν είναι του γούστου του, οι «αντιδραστικοί» που υπονόμευσαν το έργο του κ.ο.κ. Και να δεις που φταίνε κι οι πάστες που είναι κατάφορτες θερμίδων, το παστίτσιο που παχαίνει, οι καθηγητές που μηδενίζουν τα γραπτά όσων αντιγράφουν κι ο τσολιάς στα Βλάχικα της Βάρης, που του λερώθηκε η φουστανέλα.

Εκείνος όλα καλά τα έπραξε. Ακόμα κι οι Ελληνες χριστιανοί (σχεδόν όλος ο πληθυσμός της χώρας) συμφωνούσαν με την πολιτική του! Αυτό κατάλαβε τους μήνες που ήταν σφηνωμένος στην υπουργική καρέκλα και δεν έλεγε να ξεκολλήσει. Εκλαψε κιόλας, αλλά συγκινήθηκε μόνο ο ίδιος - άντε και καμιά ντουζίνα συγγενείς, φίλοι, κομματικά προσκείμενοι και ιδεολογικά ομοιοπαθείς.

Ουδέποτε υποπτεύθηκε ότι μπορεί να φταίει για κάτι! Ολοι έχουμε ευθύνες για πράγματα, αποφάσεις και καταστάσεις. Αν μας λένε χοντρούς πρέπει να κοιτάξουμε τη ζυγαριά και τον καθρέφτη, κι αν οι άλλοι έχουν δίκιο, να κάνουμε κάτι για να ξεφορτωθούμε τα περιττά κιλά. Αν μας μέμφονται ότι δεν πήραμε πτυχίο, να στρώσουμε την... έδρα μας για να διαβάσουμε και να το πάρουμε. Αν μας κατηγορούν ότι είμαστε ανθρωποδιώκτες, ας αλλάξουμε συμπεριφορά, διότι δεν μπορούμε να ζητήσουμε από τον Θεό να εγκαταστήσει άλλη ανθρωπότητα στη Γη που θα μας αρέσει και δεν θα μας κριτικάρει.

Παναγιώτης Λιάκος

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου