Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2016

Πως γιόρτασε αυτός οι δάσκαλος με τους 2 μαθητές του τους τρεις Ιεράρχες στους Αρκιούς

Ο αναπληρωτής δάσκαλος Τάσος Ζιάσκας που διδάσκει στο δημοτικό σχολείο στους Αρκίους, ένα πολύ μικρό νησάκι στο Αιγαίο κοντά στην Πάτμο, κάνει ότι μπορεί για να παρέχει στους μαθητές το καλύτερο δυνατό εν μέσω δυσκολιών που προκύπτουν από το εκπαιδευτικό μας συστήματος και την πολική των περικοπών στην παιδεία τα τελευταία πολλά χρόνια.

Ο εν λόγω δάσκαλος ανήμερα των Τριών Ιεραρχών πήρε τους δυο μαθητές του και πήγαν στον ιερό ναό του νησιού. Εκεί μπορεί να μην ευλόγησαν άρτους αφού δεν υπήρχε ιερέας, όμως έκαναν εκεί τη σχολική τους γιορτή.

Δεν έχουμε επενδύσει σε ΑΠΕ επειδή επιλέγουμε να μην χάνουμε λεφτά επίτηδες

politico.com
Την περασμένη Τετάρτη 27-01-16 η ExxonMobil είχε Γενική Συνέλευση των μετόχων της. Η Exxon είναι από τις μεγαλύτερες εταιρίες του είδους της και η μετοχή της είναι πεσμένη, λόγω των χαμηλών τιμών πετρελαίου.

Το αφεντικό της ExxonMobil είπε στους μετόχους της εταιρίας ότι η ExxonMobil δεν έχει επενδύσει σε ΑΠΕ επειδή "Επιλέγουμε να μην χάνουμε λεφτά επίτηδες".

"Η ανθρωπότητα έχει αυτή την απίθανη ικανότητα να αντιμετωπίζει δυσκολίες" αναφερόμενος σε τεχνολογίες που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση κακοκαιριών "που μπορεί να οφείλονται, ή να μην οφείλονται, σε κλιματική αλλαγή".

Τα αίτια της μαζικής βίας

Λαρισινά δοκίμια
Του Μ.Ε. Λαγκουβάρδου


Ο Όμηρος αν και περιγράφει έναν ολόκληρο πόλεμο, δεν αρχίζει τη διήγησή του από τίποτε μεγάλα και σπουδαία γεγονότα. Ο Όμηρος κάνει εντελώς το αντίθετο. Αρχίζει το έπος της Ιλιάδος με το θυμό του Αχιλλέα, γιατί του πήραν το λάφυρό του, την όμορφη Βρισηίδα. Το ίδιο και το Ευαγγέλιο δεν μιλάει ποτέ γενικά. Νιώθεις σαν να αναφέρεται προσωπικά σε σένα. Λες και μόνον εσύ υπάρχεις σε αυτόν τον κόσμο και ο Θεός.

Προχθές, στο καφενείο, ο Κώστας μίλαγε για την κατάσταση και επισήμανε τα λάθη που έγιναν. Ακούγοντάς τον ένιωθες σαν να μιλάει από κάπου μακριά, μπορεί και έξω από το τη γή, από κάποιο δορυφόρο. Για να τον συνεφέρω του θύμισα τα λόγια του Ευαγγελίου, μην κρίνετε, για να μη κριθείτε. Γιατί το Ευαγγέλιο και ο Όμηρος μιλούν προσωπικά; Ακόμα και η έννοια του μαζικού είναι διττή. Σημαίνει αυτό που περιλαμβάνει πολλούς ανθρώπους και αυτό που περιλαμβάνει έναν μόνον, αλλά αφορά στους πολλούς.