Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2016

Το παιδί από μικρό να γεμίσει με Χριστό

Όταν το παιδί από μικρό γεμίσει με Χριστό πηγαίνει στην εκκλησία με τους γονείς, κοινωνεί, ψάλλει, προσεύχεται, αργότερα όταν μεγαλώσει και φύγει μακριά από τους γονείς και βρεθεί ακόμη και σε άσχημο περιβάλλον δεν έχει ανάγκη.

Είναι σαν το ξύλο που όταν έχει ποτιστεί καλά με λινέλαιο μετά δεν έχει ανάγκη από την βροχή, επειδή είναι ποτισμένο με το λαδί, δεν δέχεται τα νερά, τα πετάει έξω.

Πετρελαιοδιπλωματία

Η μόνη πραγματική ενεργειακή είδηση των τελευταίων ετών είναι η πτώση της τιμής του πετρελαίου. Η τιμή του πετρελαίου εκτινάχτηκε με το εμπάργκο του OPEC, το 1973 (με τον πόλεμο του Γιομ Κιπούρ, δύο χρόνια πριν το τέλος του πολέμου στο Βιετνάμ, ένα χρόνο μετά την επίσκεψη του Νίξον στην Κίνα, έξη χρόνια πριν από την Σοβιετική εισβολή στο Αφγανιστάν (ή από την κατάληψη της πρεσβείας των ΗΠΑ στο Ιράν) και 18 χρόνια πριν την επίσημη λήξη του "Ψυχρού" Πολέμου, το 1993 -- που τελικά μάλλον δεν έληξε, απλά άλλαξε ...τρόπους. Από την "λήξη" του Ψυχρού μέχρι σήμερα, έχουν μεσολαβήσει τα χτυπήματα στην Νέα Υόρκη, δύο εισβολές στο Ιράκ, η επέμβαση στο Αφγανιστάν, η προσέγγιση με το Ιράν, το κραχ του 2008 (το ξεφούσκωμα της φούσκας ρευστότητας των προηγουμένων ετών) και τώρα η Συρία. Με ρωτούσε της προάλλες, ο a. thymosophus, αν τελικά υπάρχει σχεδιασμός και συνέχεια στα τεκταινόμενα, θα έλεγα "ναι", στο πλαίσιο της μετά το 1945 εκδοχής του Μεγάλου Παιχνιδιού.