Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Έλεος! Μην πέφτετε άλλοι από τα σύννεφα! Είμαστε και κόσμος από κάτω!

Πέσανε πολλοί από τα σύννεφα επειδή ο Αλέξης συναντούσε λέει κρυφά τον Ψυχάρη. Όταν ο Αλέξης χασκογέλαγε με τους τέως Αμερικανούς πρέσβεις στα φόρα, έσπαγε τις διακοπές του για να συναντήσει τον Πέρεζ και έτρωγε χαβιάρι σε παραλίμνιες μαζώξεις με την οικονομική ελίτ, αυτοί μάλλον έβοσκαν αμέριμνοι αριστερό σανό και δεξιό χορτάρι.

Πέσανε περισσότεροι από τα σύννεφα (ντόπιοι και ξένοι) επειδή οι προσφυγικές ροές ήτανε λέει μαζικές και αιφνιδιαστήκανε. Δεν το περιμένανε, δεν είχανε σχέδιο κτλ κτλ. Εδώ και δυο χρόνια όποιο ιστολόγιο μέσης αναγνωσιμότητας με πατριωτικές ανησυχίες και να διάβαζες ένα πράγμα μάθαινες: ότι στα τουρκικά παράλια ανέμεναν δεκάδες χιλιάδες προσφύγων και μεταναστών για να μπουν στας Ευρώπας. Τώρα πώς διάολο το ξέρανε όλοι οι μικρομεσαίοι μπλόγκερς, ενώ οι καλοκουρδισμένες μηχανές (ελληνική κυβέρνηση, ευρωπαϊκή ένωση) δεν γνωρίζανε, δεν φανταστήκανε, δεν προβλέψανε, θα σας γελάσω.

Απόκριες!...

Το blog πιστεύει ακράδαντα πως αν αντί για τρεις εβδομάδες απόκριες είχαμε στην Ελλάδα τρείς εβδομάδες σοβαρής πολιτικής τα πράγματα στην χώρα θα ήταν εντελώς διαφορετικά.
Και φυσικά προς το καλύτερο.

Φαίνεται όμως πως αντίθετα εδώ έχουμε όλο τον χρόνο απόκριες,
..με τους κλόουν, τις κολομπίνες, και τους μασκαράδες κάθε είδους να έχουν κάνει κατάληψη στην πολιτική σκηνή,
..οπότε οι πραγματικές απόκριες φαίνονται γι αυτούς μία εντελώς φυσιολογική περίοδος, και εξακολουθούν την αποκριάτικη-σοβαρή πολιτική τους.

Το πανεπιστήμιο της ζωής

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Μια σκέψη κάνω: Μήπως οι λαθρομετανάστες δεν είναι λαθρομετανάστες αλλά είναι υποψήφιοι που έρχονται να σπουδάσουν στα πανεπιστήμιά μας;

Αναρωτιέμαι, αν είναι έτσι, έχουμε τα κατάλληλα πανεπιστήμια, να σπουδάσουν όλοι αυτοί οι άνθρωποι; Κι αν έχουμε, διδάσκουν τα πανεπιστήμιά μας την μόνη Αλήθεια, την οδό και την ζωή, που είναι ο Ιησούς Χριστός;

Ο Άγιος Νικόλαος Καβάσιλας στο έργο του Περί της εν Χριστώ ζωής, Λόγος Τέταρτος, Η συμβολή της Θείας Ευχαριστίας στην εν Χριστώ ζωή γράφει τα εξής: "Όταν ισχυρότερες δυνάμεις (εννοεί τις πνευματικές δυνάμεις) συναντήσουν τις ασθενέστερες, δεν τις αφήνουν να παραμένουν στην κατάστασή τους. Ο σίδηρος λόγου χάριν, όταν μπή στη φωτιά, δεν διατηρεί καμιά ιδιότητα του σιδήρου."

Ολοταχώς προς το 2030

OK... Μιλάμε άλλη γλώσσα από τους Ευρωπαίους. Δεν είμαστε στον πυρήνα (χαχαχα), δεν είμαστε καν στους Ανατολικούς που κάτι παράγουν, σίγουρα δεν είμαστε Σκανδιναβοί, προφανώς δεν είμαστε πια σε γραμμή αμύνης (της Ευρώπης), δεν... δεν... δεν... Δεν είμαστε καν στον χάρτη (αυτό ομολογώ με ανησυχεί λιγάκι, αλλά η ανησυχία δεν είναι καινούργια...)

Η "Ευρώπη" είναι ο συμβιβασμός τριών παγκοσμίων πολέμων, ο πρώτος ήταν μεταξύ Άγγλων και Γάλλων) και οι άλλοι δύο μεταξύ Αγγλογάλλων και Γερμανών, δηλαδή οι Γάλλοι πρέπει να έχουν βαρεθεί να τους εισβάλουν οι Γερμανοί... Και αυτός είναι ο "πυρήνας" (και μερικοί αφελείς δικοί μας φαντασιώνονται ότι οι ...Γάλλοι θα μας σώσουν). Ο στρατηγικός ρόλος της Γερμανίας βασίζεται στο εμπόριο. Όλοι προσπαθούν να εξάγουν κάτι στην Γερμανία, και αυτή επανεξάγει τα πάντα.