Παρασκευή 11 Μαρτίου 2016

Μια φρικτή «αδελφοσύνη»

Αλέξης Τσίπρας: «Η Σμύρνη είναι μια πόλη-σύμβολο του κοσμοπολιτισμού και του εμπορίου, της αδελφοσύνης στο Αιγαίο, της διαφορετικότητας»

Τα περί «αδελφοσύνης» είπε ο κ. Τσίπρας σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε με τον Τούρκο ομόλογό του Αχμέτ Νταβούτογλου. Ας δούμε, όμως, τι έλεγε στο βιβλίο του «Η μάστιγα της Ασίας» ο Τζορτζ Χόρτον, ο Αμερικανός πρόξενος στη Σμύρνη, τις ημέρες της καταστροφής της: «Η τελευταία πράξη στο τροµερό δράµα της εξοντώσεως του χριστιανισµού µέσα στη Βυζαντινή Αυτοκρατορία ήταν η πυρπόληση της Σµύρνης απ' τα στρατεύµατα του Μουσταφά Κεµάλ. Η δολοφονία της αρµενικής φυλής είχε συντελεσθεί στην πραγµατικότητα κατά τα έτη 1915-1916 και οι πολυπληθείς και ακµάζουσες ελληνικές κοινότητες, µε εξαίρεση εκείνης της Σµύρνης, είχαν καταστραφεί επίσης µε θηριώδη τρόπο. Εχει κυκλοφορήσει πολύ πλατιά η ιδέα ότι ο Τούρκος άλλαξε πίστη σε µια νύχτα. Η καταστροφή της Σµύρνης εν πάση περιπτώσει έλαβε χωράν στα 1922 και καµιά πράξη που διαπράχθηκε απ' την τουρκική φυλή σε όλη τη διάρκεια της κηλιδωμένης από αίµα ιστορίας της δεν παρουσίασε κτηνωδέστερα και περισσότερο ακόλαστα χαρακτηριστικά...»

Ο Τσίπρας στο έλεος της Μέρκελ

Στην κατάσταση που έχει περιέλθει ο Έλληνας πρωθυπουργός και στην προσπάθειά του να παραμείνει στην καρέκλα του, είναι εμφανές ότι έχει εναποθέσει όλες τις ελπίδες του στην κ. Μέρκελ. Αυτό είναι κρίμα και δυστύχημα για όλους μας.

Μόνο πολιτικά σανόβιοι δεν βλέπουν ότι η κ. Μέρκελ, από το ένα μέρος κάνει ρηματικές δηλώσεις κατά του κλεισίματος των συνόρων και από την άλλη, όλα τα κράτη δορυφόροι της Γερμανίας και φυσικά και η Τουρκία μαζί, εργάζονται από κοινού για να γίνει μεγάλος εποικισμός μουσουλμάνων στην Ελλάδα.

Ανοιξαντάρια πλ. α'