Τρίτη 5 Απριλίου 2016

Το θαύμα της επιμονής για το Όνομα της Μακεδονίας!

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Αν ξυπνήσουμε από τον πνευματικό λήθαργο, θα δούμε την αλλοτρίωση και θα τρομάξουμε. Τα πράγματα έχασαν την έννοιά τους. Είναι καθήκον μας να αγωνιστούμε για να βρουν τα πράγματα την έννοιά τους. Να μην εκλαμβάνουμε το ψεύτικο ως αληθινό. Όταν μας δίνουν ένα κάλπικο νόμισμα, να το επιστρέφουμε σ΄ αυτόν που μας το δίνει.

Κάλπικα νομίσματα είναι οι έννοιες των πραγμάτων στα περισσότερα τουλάχιστον, ιδίως σε αυτά με τα οποία πληρώνει η άρχουσα τάξη, την φτωχολογιά. Είναι γνήσιο νόμισμα η Δημοκρατία; Οπωσδήποτε όχι. Να μην το δεχθούμε. Να μην σκεφτόμαστε, αν κερδίζουμε ή όχι από το κάλπικο νόμισμα. Όσοι βολεύονται με την Δημοκρατία που υπάρχει υποκρίνονται ότι είναι γνήσιο το νόμισμα αυτό. Αυτοί έχουν και τα μέσα να επιβάλουν το κάλπικο ως γνήσιο.

Ὁδηγός ἀποφυγῆς μνημονίων

«Τα ἐπώδυνα μέτρα δὲν μποροῦσαν νὰ εἶχαν αποφευχθεῖ. Ἡ Ἑλλάδα ἦταν το πειραματόζωο». Γιῶργος Παπανδρέου στὸ Time, Μάιος 2012.

Διαπίστωση πρώτη καὶ βασικὴ: Ἄν δὲν ἔφευγε ὁ βασανιστὴς ζώων Γιαν Φαμπρ ἀπὸ την καλλιτεχνικὴ διεύθυνση του Φεστιβὰλ Ἀθηνῶν, πιθανότατα θὰ μας φοροῦσαν Μνημόνια γιὰ την ἑπόμενη χιλιετία, περασμένα σὲ κορδέλα χαβανέζικου τύπου - ἀπὸ τον λαιμὸ μέχρι τους ἀστραγάλους.

Τα ΜΑΤ και η επιλεκτική «αριστερή» ευαισθησία…

Το «προσφυγικό», αυτή η σχεδιασμένη, κτηνώδης στρατηγική του διεθνούς χρηματιστηριακού κεφαλαίου, για την άλωση των κοινωνιών, των εθνικών κρατών και των ιστορικών λαϊκών κατακτήσεων, θα αποτελέσει τον τάφο της «αριστεράς» σε όλες τις εκδοχές της: Και τις αριστερίστικες.

Όλοι αυτοί δεν θέλουν να διακρίνουν το νέο καθεστώς της αποικιοκρατικής δουλείας που προωθείται μέσω του «προσφυγικού», παρά το γεγονός ότι τα πράγματα πλέον κραυγάζουν…

Όλοι αυτοί είναι τόσο μικροαστικά διαβρωμένοι και σεχταριστικά αλλοτριωμένοι, όσοι δεν είναι επαγγελματικά ενσωματωμένοι, που έχουν αναγάγει τα «ανοικτά σύνορα» σε νέο «αριστερό» ευαγγέλιο.

«Τα πρόβατα απεργούν, ζητώντας καλύτερες συνθήκες σφαγής»

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος - Κιλκίς

«Αισχρόν έστι σιγάν, της Ελλάδος πάσης αδικουμένης»
Δημοσθένης

Ο Ιωάννης Μεταξάς, ο «δικτάτορας», ο «φασίστας», λίγο μετά το ένδοξο «ΟΧΙ» στον φασίστα Μουσολίνι, στο πρώτο υπουργικό συμβούλιο, που έγινε το πρωί της 28ης Οκτωβρίου του 1940, αφού, κάνοντας τον σταυρό του, υπέγραψε τα διατάγματα γενικής επιστράτευσης, ζήτησε από τους υπουργούς του την έγκριση νόμου με μόνο άρθρο του το εξής:
«Ουδείς Έλλην καθίσταται πλουσιώτερος εκ του πολέμου».
(Από το βιβλίο, «1940-Ο άγνωστος πόλεμος: Η ελληνική πολεμική προσπάθεια στα μετόπισθεν», εκδ. «Πατάκης», σελ. 106, της Μαρίνας Πετράκη, η οποία είναι διδάκτωρ του πανεπιστημίου του Κεντ).