Τρίτη 10 Μαΐου 2016

Γλυπτά με τον Μπαλτά

Ο νυν υπουργός Πολιτισμού δεν είναι το αίτιο της παρακμής του ελληνόφωνου κράτους, αλλά η ύστατη συνέπειά της.

Τα απανταχού Μπανανιστάν σίγουρα θα διόριζαν υπουργό του «πολιτισμού» τους κάποιον σαν τον Μπαλτά - εάν, για κάποια ευχάριστη παραξενιά της τύχης, ο ίδιος δεν ήταν διαθέσιμος να υπουργεύσει. Εάν, επίσης, τα Μπανανιστάν είχαν ως χαρακτηριστικό του βίου τους, αφενός, την απόλυτη βαρβαρότητα και, αφετέρου, πρόσβαση στην τεχνολογία της κλωνοποίησης, θα έκαναν παραγγελιά μια ντουζίνα τέτοιους, για να μην ξεμείνουν ποτέ από Μπαλτάδες.

Σωθήκαμε, οι πανηγυρισμοί άρχισαν

αξιολόγηση έγινε, τα μέτρα ελήφθησαν, ο αυτόματος κόφτης δημοσίων δαπανών, μισθών και συντάξεων μπήκε, η χρηματοδότηση από τους δανειστές θα συνεχίσει, το GREXIT αποφεύχθηκε, οι αγορές επιτέλους ησύχασαν, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας εδραιώθηκε.

Από σήμερα λοιπόν, θα αρχίσουμε να τρώμε με χρυσά κουτάλια.

Έξυπνοι μετρητές και έξυπνα δίκτυα; Θα είμαστε σχεδόν οι μόνοι βλάκες στην Ευρώπη αν τα βάλουμε!

bbc.com
Το άρθρο λέει ότι σε πολλούς Άγγλους θα μπουν, αλλά προφανώς, το συνήθως καταΠράσινο BBC διαφωνεί. Λέει ότι οι Γερμανοί απέρριψαν τους "έξυπνους" μετρητές σαν "αντιοικονομικούς". Η δε "Ευρώπη" (που την επικαλούνται όσοι προωθούν Πράσινες Απάτες) λέει "να βάλετε έξυπνους μετρητές μέχρι το 2020 εάν συμφέρει να το κάνετε".

Οι "έξυπνοι" μετρητές ενημερώνουν τον καταναλωτή πόση ενέργεια καταναλώνει, και οι πολύ έξυπνοι του κόβουν το ρεύμα όταν το δίκτυο δεν μπορεί να τον τροφοδοτήσει, ή του κόβουν μερικές συσκευές, όπως πχ σε κλιματιστικά και άλλες ενεργοβόρες συσκευές (κι αν καταλαβαίνω καλά αυτό προβλέπει και ...δικτύωση wi-fi, αυτή που θα είχαμε δωρεάν και που τώρα θα ...φορολογηθεί).

Γιατί άξιζε να γεννηθεί κανείς.

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Για τα δύο αυτά πράγματα άξιζε να γεννηθεί κανείς, λέει ο Ηράκλειτος: πρώτον, για να δει τον έναστρο ουρανό και δεύτερον, για να θαυμάσει την αρμονία του κόσμου.

Νομίζεις ότι αν δεν έχει σπουδάσει κανείς στο πανεπιστήμιο, δεν θα μπορέσει να νιώσει τον Ηράκλειτο;

Τί σημαίνουν τα λόγια: «Τα μωρά του κόσμου εξελέξατο ο Θεός, ίνα τους σοφούς καταισχύνη; (...) Όπως μη καυχήσηται πάσα σάρξ ενώπιον του Θεού. Εξ αυτού δε υμείς έσται εν Χριστώ Ιησού, ος εγενήθη ημίν σοφία Θεού, δικαιοσύνη τε και αγιασμός και απολύτρωσις, ίνα καθώς γέγραπται, ο καυχώμενος εν Κυρίω καυχάσθω.» (Α΄Κορ.1:27)

Όπλα κατά των πολεμίων της Πίστεως

Δημήτρης Νατσιός, δάσκαλος - Κιλκίς

Τον μήνα Μάιο, αν και ζούμε την χαρά της Αναστάσεως του Σωτήρος Χριστού αναθυμόμαστε και τα πάθη του Γένους, τις Γενοκτονίες και την άλωση της Βασιλεύουσας. Χίλια χρόνια έχουμε δίπλα μας το λυσσασμένο θηρίο της Ανατολής, την «μάστιγα» της Ασίας. Αιώνες τώρα πίνει αίμα ρωμαίικο, παραμένει αχόρταγο και άπληστο. Και εμείς, όσοι απομείναμε Έλληνες σε τούτο τον ευλογημένο τόπο, τις κρισιμότερες ώρες της νεότερης ιστορίας μας βρεθήκαμε με ό,τι χειρότερο έχουν να επιδείξουν τα κομματικά διαφθορεία. Αντί να ομονοούμε ενώπιον του φοβερού κινδύνου που ονομάζεται Τουρκία, η οποία ποδηγετείται απο έναν -τύπου Χίτλερ- παράφρονα Ερντογάν, παρακολουθούμε τις βατραχομυομαχίες του πολιτικού κηφηναριού. Θυμήθηκα κάτι από την εθνική μας ιστορία. Όταν εδραιώθηκε κάπως η Επανάσταση του Εικοσιένα, ξεβράστηκε δυστυχώς και το προαιώνιο σαράκι της φυλής, η «δολερή διχόνοια». Ερίζουν οι καπεταναίοι του Μοριά για την αρχηγία. Μαθαίνοντάς το ο Οδυσσέας Ανδρούτσος, τους γράφει: «Σας στέλνω τον Δράμαλη με 30.000 ασκέρι για να μονοιάσετε». Και σήμερα τα ασκέρια του Δράμαλη και του Ιμπραήμ μας απειλούν, απειλή θανάσιμη. Χιλιάδες εισβολείς Μωαμεθανοί -οι γνωστές «συγκινητικές ιστορίες» που πρόβαλλαν τα σαπιοκάναλα αποκοιμίζοντας το ζαλισμένο τηλεοπτικό κοπάδι, το οποίο καταπίνει αμάσητα την προπαγάνδα-κατέφθασαν στην χώρα μας για μόνιμη εγκατάσταση, ο «βλαμμένος» Τούρκος δεν κρύβει ούτε προσχηματικώς την αρπακτικότητά του και εμείς ασχολούμαστε με τις κοκορομαχίες της Βουλής και τον εκκλησιομάχο Φίλη.