Πέμπτη 19 Μαΐου 2016

Tο μαρτυρολόγιο του 1921 – O διά της αγχόνης θάνατος

Του Κωνσταντίνου Φωτιάδη*

O χειμώνας του 1920-1921 έφερε ανείπωτες συμφορές στους Έλληνες του Πόντου. Όσοι απέμειναν πλήρωναν με το ακριβότερο τίμημα τις νίκες του ελληνικού στρατού στα πεδία των μαχών.

Τα δικαστήρια ανεξαρτησίας, που στην πραγματικότητα ήταν μεσαιωνικά στρατοδικεία, και σ’ αυτήν την περίοδο με συνοπτικές διαδικασίες οδηγούσαν τους περισσότερους στον «διά της αγχόνης» θάνατο. H επιλογή των προσώπων ήταν αυστηρά επιλεκτική. Συλλαμβάνονταν όσοι είχαν διακριθεί στα γράμματα, την οικονομία και την πολιτική.

Γιατί διώκεται η ιστορία και η Ελληνική Γλώσσα

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ο Θεός φυλάει τους Έλληνες. Θέλει την σωτηρία όλων των ανθρώπων. Οι Έλληνες είναι οι μόνοι ορθόδοξοι που έχουν μητρική γλώσσα την Ελληνική και που γνωρίζουν την δόξα του Θεού. Είναι οι μόνοι που γνωρίζουν στο πρωτότυπο την Νηπτική Παράδοση από τα έργα των Πατερων, αλλά και από την δική τους εμπειρία.

Ο Εχθρός επόμενο είναι να πολεμάει την Ελληνική Γλώσσα. Ό Εχθρός δεν θέλει χρήματα, έχει όλα τα χρήματα ούτε τις ιδιωτικές περιουσίες των Ελλήνων. Θέλει την εξαφάνιση της Ελληνικής, η οποί υπερασπίζεται το Ελληνικό Γένος και τον Τόπο του. Γι' αυτό πολεμάει επίσης την Ελληνική Ιστορία, που τον δένει με τον τόπο του.

Εμετική δήλωση Φραγκίσκου. Παρομοιάζει τον Χριστό με το ISIS

Καλεί επίσης τους Ευρωπαίους να «ενσωματωθούν» με τους μουσουλμάνους εισβολείς γιατί έτσι θα καλυφθεί το «δημογραφικό κενό» της Ευρώπης.

Σε μια σοκαριστική συνέντευξη, ο Πάπας Φραγκίσκος παρομοίασε τον Ιησού Χριστό με το ISIS και είπε ότι οι μουσουλμάνοι μετανάστες πρέπει να αναπαράγονται με τους Ευρωπαίους για την αντιμετώπιση της "υπογεννητικότητας".

«Σήμερα, δεν νομίζω ότι υπάρχει ο φόβος του Ισλάμ ως Ισλάμ, αλλά του ISIS και του κατακτητικού πολέμου του, ο οποίος εν μέρει προέρχεται από το Ισλάμ», είπε στην γαλλική καθολική εφημερίδα La Croix. «Είναι αλήθεια ότι η ιδέα της κατάκτησης είναι συνυφασμένη με την ψυχή του Ισλάμ, ωστόσο, είναι επίσης δυνατό να ερμηνευθεί ο στόχος που αναφέρει το Ευαγγέλιο του Ματθαίου, όπου ο Ιησούς στέλνει τους μαθητές Του σε όλα τα έθνη, ως μια ίδια ιδέα κατάκτησης».