Τρίτη 9 Αυγούστου 2016

Ο άνθρωπος ως πρόσωπο

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Για τον προτεσταντισμό και τις άλλες αιρέσεις του αρειανισμού ο Χριστός είναι μια τεχνική που σε άλλες περιπτώσεις λειτουργεί και σε άλλες όχι

Το λέω αυτό, γιατί όσους προτεστάντες συγγραφείς γνωρίζω όλοι έχουν την απαίτηση από τον Χριστό, να «προσαρμοστεί» στις ιδιορρυθμίες τους. Δηλαδή κόβουν τον Χριστό στα μέτρα του ο καθένας και παίρνει αυτό που του αρέσει κι αφήνει ό,τι δεν του αρέσει.

Αυτό συμβαίνει γιατί δεν αναζητούν το Χριστό, αλλά το μέρος εκείνο της Διδασκαλίας Του, που ταιριάζει στις απόψεις τους.

Η αθώωση δεν έγινε ούτε ένα μονόστηλο

Πώς ο Σλ. Μιλόσεβιτς που χαρακτηρίστηκε «χασάπης των Βαλκανίων» και δικαιώθηκε στη Χάγη έγινε θύμα της δυτικής προπαγάνδας

«Είναι εγκληματίας πολέμου», «προκάλεσε γενοκτονία στη Βοσνία», «είναι φονιάς, είναι ο χασάπης των Βαλκανίων». Αυτοί δεν είναι παρά μερικοί μόνο από τους δεκάδες χαρακτηρισμούς που χρησιμοποιήθηκαν απροκάλυπτα από τα διεθνή μέσα ενημέρωσης της Δύσης, για τη δαιμονοποίηση του Σλόμπονταν Μιλόσεβιτς· ενός απολύτως δημοκρατικά εκλεγμένου ηγέτη, μιας χώρας στην οποία περισσότερα από 20 πολιτικά κόμματα λειτουργούν απολύτως ελεύθερα σεβόμενα τους νόμους και το Σύνταγμα. Ενας ηγέτης τον οποίον όμως οι μεγάλες δυνάμεις της Δύσης με «μακρύ χέρι» το ΝΑΤΟ επιθυμούσαν και κατάφεραν τελικά να τον βγάλουν από τη μέση με απώτερο σκοπό τη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας - που ενωμένη μάλλον δεν βόλευε τα δυτικά γεωπολιτικά σχέδια αποσταθεροποίησης των Βαλκανίων.