Δευτέρα 17 Οκτωβρίου 2016

Η διαφορά μεταξύ της Ορθοδοξίας και των θρησκειών

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Η διαφορά μεταξύ της Ορθοδοξίας και των θρησκειών είναι απλή: Η Ορθοδοξία θεραπεύει την ιδιοτέλεια και μαζί με αυτήν θεραπεύουν και τις σωματικές και ψυχικές ασθένειες του ανθρώπου και αποδίδει στην κοινωνία καλούς και αγαθούς πολίτες, ενώ οι θρησκείες θεωρούν την ανιδιοτέλεια ανέφικτη και αδυνατούν να θεραπεύσουν τον κόσμο, επειδή χρειάζονται κι οι ίδιες θεραπεία.

Η βάση της θεραπευτικής της Ορθοδοξίας είναι «ιατρέ θεράπευσε τον εαυτό σου για να θεραπεύσεις και τους άλλους». Στην Ορθοδοξία δεν υπάρχουν καλοί ή κακοί χριστιανοί. Υπάρχουν θεραπευμένοι και αθεράπευτοι. Ο θεραπευμένος γίνεται θεραπευτής των άλλων.

Αρνοῦμαι νὰ ἐγγίσω μέχρι καὶ τοῦ ὀβολοῦ τὰ δημόσια χρήματα

«…Ἐλπίζω ὅτι ὅσοι ἐξ ὑμῶν συμμετάσχουν εἰς τὴν Κυβέρνησιν θέλουν γνωρίσει μέθ’ ἐμοῦ ὅτι εἰς τὰς παρούσας περιπτώσεις, ὅσοι εὑρίσκονται εἰς δημόσια ὑπουργήματα δὲν εἶναι δυνατὸν νὰ λαμβάνουν μισθοὺς ἀναλόγως μὲ τὸν βαθμὸ τοῦ ὑψηλοῦ ὑπουργήματός των καὶ μὲ τὰς ἐκδουλεύσεις των, ἀλλ’ ὅτι οἱ μισθοὶ οὗτοι πρέπει νὰ ἀναλογοῦν ἀκριβῶς μὲ τὰ χρηματικὰ μέσα, τὰ ὁποία ἔχει ἡ Κυβέρνησις εἰς τὴν ἐξουσίαν της…»

«Τα αιολικά κατέστρεψαν την ενεργειακή μας ασφάλεια» είπε ο Πρωθυπουργός της Αυστραλίας

dailycaller.com/
Το θέμα το έχει καλύψει εκτενώς ο Greeklignite (και σε προηγούμενες αναρτήσεις εδώ και εδώ). Και ειδικά στην Αυστραλία μας έγινε πια μάθημα ότι ακόμα και πολλά, και διάσπαρτα, και διασυνδεδεμένα, τα αιολικά "πάρκα", απλά, δεν ηλεκτροδοτούν. Συνυπάρχουν που και που, αλλά δεν ηλεκτροδοτούν. Και έτσι και φυσήξει και λίγο παραπάνω, ...blackout. Η Ρόδος σε μεγάλη κλίμακα.

Α ναι, υπάρχει και αντίλογος, ότι πχ δεν φταίνε τα αιολικά, αλλά ο ...αέρας που δεν φυσάει πάντα όπως πρέπει, ή η μελέτη δεν είναι οριστική, ή φταίνε οι διασυνδέσεις, ή η ...άεργος ισχύς του ΔΕΔΔΗΕ στην Ρόδο. Και θα ξαναβγεί κάποιος (σαν τον ΕΣΗΑΠΕ ή τον ΕΣΑΗ) και θα πει "ααα... καινούργια δεδομένα, δεν μας τα είχαν πει, δώστε κι άλλη επιδότηση για έργα".

Το Grexit είναι εντολή Σόϊμπλε λέει ο Αλέξης.

Και η ευρωφυλακή εντολή Ουάσιγκτον λέμε εμείς.

Από το βήμα του 2ου Συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρθηκε στην «περιπέτεια» του Grexit στρέφοντας τα πυρά του κατά του Γερμανού υπουργού Οικονομικών. «Η έξοδος από το ευρώ δεν ήταν και δεν είναι μια προοδευτική λύση... Αποδείχθηκε πως αυτό ήταν το σχέδιο του Σόιμπλε» ανέφερε χαρακτηριστικά. Όμως, με τις αναφορές του αυτές ο Αλέξης Τσίπρας στήνει στον τοίχο την ίδια του την προσωπική πολιτική επιλογή που ακολούθησε με τις μακρόσυρτες Βαρουφάκειες διαπραγματεύσεις μέχρι την ήττα της κυβέρνησής του κατά κράτος τον Ιούλιο του 2015 - μια ήττα που στοίχισε 80 δις στον ελληνικό λαό. Οι διαπραγματεύσεις αυτές κινήθηκαν υπό την αφελή αντίληψη ότι, "εμείς θα βαράμε το ζουρνά και αυτοί θα χορεύουν πεντοζάλι".