Πέμπτη 17 Νοεμβρίου 2016

“Η νηστεία προστατεύει τά νήπια, σωφρονίζει τό νέο, κάνει σεβαστό τό γέροντα.”

Μέγας Βασίλειος

«Η νηστεία γεννᾶ τούς προφῆτες, δυναμώνει τούς δυνατούς. Ἡ νηστεία κάνει σοφούς τούς νομοθέτες· εἶναι τό καλό φυλαχτό τῆς ψυχῆς, ὁ πιστός σύντροφος τοῦ σώματος, τό ὅπλο γι᾿ αὐτούς πού ἀριστεύουν, τό γυμναστήριο γιά τούς ἀθλητές.

Αὐτή ἀποκρούει πειρασμούς, αὐτή προετοιμάζει γιά τήν ἀπόκτηση εὐσέβειας· εἶναι σύντροφος τῆς νήψεως καί δημιουργός τῆς σωφροσύνης.

Στούς πολέμους φέρεται μέ γεναιότητα, ἐν καιρῷ εἰρήνης διδάσκει τήν ἡσυχία. Ἁγιάζει τόν Ναζιραῖο καί τελειοποιεῖ τόν ἱερέα».

17 Νοέμβρη... 1973-2016

inflationdata.com
Για να καταλάβει κανείς τι γίνεται, πρέπει να πετάξει λίγο στα σύννεφα, να το δει από ψηλά, μα το δει διαχρονικά...

Το 1973 έγιναν πολλά πράγματα, πλην του Πολυτεχνείου. Τον Μάρτιο του 1973, οι G-10 συμφώνησαν ότι 6 μέλη της τότε ΕΟΚ θα έφευγαν από το στάνταρ του χρυσού και θα ακολουθούσαν το δολάριο, που είχε φύγει από τον χρυσό το 1971, δύο χρόνια νωρίτερα. Και ένα χρόνο νωρίτερα, ο Νίξον είχε πάει επίσκεψη στην Κίνα.

Το 1973, οι ΗΠΑ αποχώρησαν από το Βιετνάμ. Μόλις πέντε χρόνια μετά την εισβολή των άλλων στην Τσεχοσλοβακία (για να μην ξεχνιόμαστε). Και το 1973 έγινε ο Πόλεμος του Yom Kippur, όπου παραλίγο να φουντώσει...

Ο νέος αρχηγός του Δημοκρατικού Κόμματος

Μόνο ένας μπορεί να ξεπεράσει τον
πήχη του χρέους που έβαλε ψηλά
ο Ομπάμα: ο Γιώργος Παπανδρέου!
Ο Μπαράκ Ομπάμα ήρθε εδώ για να μας πει να κάνουμε τα αναγκαία «επώδυνα» βήματα στις μεταρρυθμίσεις. Ωραίες κουβέντες από κάποιον που ήδη έχει καβατζάρει σύνταξη στα 55 του! Το αμερικανικό δημόσιο θα τον χρυσοπληρώνει για το υπόλοιπο της ζωής του και θα του χορηγεί ένα σωρό διευκολύνσεις, προσωπική ασφάλεια, ατέλειες και λοιπά προνόμια, διότι το κατόρθωμά του είναι δύσκολο να ξεπεραστεί: Στην αρχή της θητείας του παρέλαβε εξωτερικό χρέος 10,02 τρισεκατομμύρια δολάρια και τώρα το έχει σχεδόν διπλασιάσει! Το φέσι που φόρεσε στους Αμερικανούς κοντεύει να ξεπεράσει σε ύψος το Αγαλμα της Ελευθερίας, τον πύργο του Τραμπ και το όρος Κιλιμάντζαρο. Αυτή τη στιγμή πλησιάζει απειλητικά τα 19,8 τρισεκατομμύρια δολάρια και μέχρι να παραδώσει την προεδρία ο «φίλος» της Ελλάδος θα έχει χτυπήσει το καμπανάκι των 20 τρισ.! Επίσης, στις ημέρες του κατόρθωσε να διαλύσει τη μισή αφρικανική ήπειρο, υποκινώντας την «αραβική άνοιξη» - ένα εγχείρημα που εξελίχτηκε σε ισλαμικό χειμώνα.