Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Γκοουμπάκ, κυρία Μέρκελ, αλλά μείνε!

Δέκα εκατομμύρια κομπάρσοι είναι ταυτόχρονα και παραγωγοί σε μια κωμωδία με τραγικά αποτελέσματα...

Πήγε στις εκλογές με το σύνθημα «Σκίζω Μνημόνια, καταργώ ΕΝΦΙΑ, σβήνω εφαρμοστικούς μ' έναν νόμο κι ένα άρθρο, προλάβετε!». Το σύνθημα μοσχοπούλησε κι εκείνος πούλησε τους ψηφοφόρους. Δεν έκανε τίποτε απ' όλα όσα υποσχέθηκε, αλλά είχε μια φαεινή ιδέα: διόρισε υπουργό Οικονομικών τον Βαρουφάκη! Ο Βαρουφάκης έκανε αντίσταση ντυμένος σαν ιδιοκτήτης κωλόμπαρου της Τρούμπας και φωτογραφιζόμενος να τρώει ψαρούκλες (σε ξύλινες πιατέλες!!!) μετά της συζύγου με θέα την Ακρόπολη. Επί ΣΥΡΙΖΑ, εθνικά αξιοπρεπής στάση είναι χωρίς γραβάτα, με τα χέρια στις τσέπες και τους γιακάδες σηκωμένους.

Πυρίκαυστη ζωγραφιά

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Αν με ρωτήσεις τί είναι αυτό που υπήρξε το κυρίαρχο αίσθημα στη ζωή μου, θα σου πω ότι το κυρίαρχο αίσθημα στη ζωή μου είναι η συμπάθεια. Έζησα δύσκολη ζωή, αλλά ευγνωμονώ το Θεό.

Επί τέσσερις δεκαετίες γράφω βιβλία, άρθρα στον τύπο, κάνω ομιλίες , όλα δωρεάν και με δικές μου δαπάνες. Σε όλα αυτά το σταθερό κίνητρο είναι η σκέψη πως αφού κάτι βοήθησε εμένα, μπορεί να βοηθήσει και κάποιον άλλον, που βρίσκεται στη δική μου θέση. Και πάντα το κίνητρο είναι η συμπάθεια. Από συμπάθεια τα κάνω όλα αυτά. Αν δεν υπάρχει συμπάθεια, για μένα ο κόσμος γίνεται ανυπόφορα κουραστικός.

Πώς οι εκτρώσεις… γέννησαν τον καινούριο ολοκληρωτισμό!

Του Ευάγγελου Νιάνιου

Ποιος θα το περίμενε ότι στη χώρα που θέσπισε τα ‘’Ανθρώπινα δικαιώματα’’, στην πόλη του ‘’Φωτός’’, η γαλλική Βουλή θα ψήφιζε νόμο με τον οποίο η αντίθεση στην έκτρωση θα μετατρεπόταν σε αδίκημα που επισύρει ποινή φυλάκισης μέχρι δύο χρόνια και πρόστιμο μέχρι 30.000 ευρώ; Ο νέος νόμος φέρει τον τίτλο ΄΄αδίκημα ψηφιακής παρενόχλησης’’ και μας εισάγει σε μια καινούρια εποχή, στην οποία οι αποκτημένες με πολυχρόνιους και αιματηρούς αγώνες ελευθερίες – και πρώτιστη την ελευθερία της γνώμης – αρχίζουν να μπαίνουν στο ψυγείο και οι υπερασπιστές τους στη φυλακή. Σήμερα ονομάστηκε ‘’ψηφιακή παρενόχληση’’, αύριο;