Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2017

Σιωπηλή επικοινωνία

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Σήμερα στο καφενείο είμαστε εννιά πελάτες σε διαφορετικά τραπέζια. Όλοι καθόμαστε με τέτοιο τρόπο, ώστε κανένας να μην έχει τις πλάτες του γυρισμένες προς τους άλλους. Αυτό που στο δυτικό κόσμο είναι ο κανόνας!

Εννιά πελάτες σε πέντε τραπέζια σε διαφορετικά μέρη. Αν ερχόταν κανένας τοπογράφος μηχανικός με τις μεζούρες και τα μοιρογνωμόνια θα χρειαζόταν τουλάχιστον όλο το πρωίνό για να μετρήσει και να τοποθετήσει τον κάθε πελάτη σε τέτοια θέση, που να μην έχει σε κανέναν την πλάτη του γυρισμένη.

Κι όμως αυτό με το ζωντανό αίσθημα του καθενός από εμάς, έγινε μόνο του για να αποδείξει την ύπαρξη της αρμονίας, στις παρέες των Ελλήνων.

Τα συσσίτια μόνο για Έλληνες είναι πράξεις μίσους λένε οι Αριστεροί και πρέπει απαγορεύονται...

Οι εξετάσεις μόνο για πρόσφυγες όμως δεν είναι πράξη μίσους!!

ΟΠΟΤΕ!
Άμα θέλετε τζάμπα και τις πιο ακριβές εξετάσεις και ιατρικές πράξεις εν γένει, αφήστε τρεις πήχες μούσι, τυλίξτε κανά τραπεζομάντιλο στο κεφάλι, πηγαίνετε στο νοσοκομείο αφού δηλωθείτε με "αλληλέγγυα" βοήθεια ως Αμπντουλχαλήμ Μωχάμετ, γιδοβοσκός από το Αφγανιστάν. Όλα τζάμπα, από αξονική και κολονοσκόπηση, μέχρι εγχείρηση ανοιχτής καρδιάς. Όλα κερασμένα, με το ρίσκο μιας πλαστοπροσωπίας.

ΥΓ. Για να γίνει πιο πειστικό, κάντε και λίγο σολάριουμ.

Νόμοι-μηχανές...

Δημοσιεύτηκε χθες το νομοσχέδιο που έχει σχέση με την λειτουργία των λαϊκών αγορών και των εμποροπανηγυριών.
Στα 59 άρθρα του "πλαισίου λειτουργίας υπαίθριων εμπορικών δραστηριοτήτων" φιλοδοξεί η κυβέρνηση να καθορίσει τους κανόνες λειτουργίας σε ό,τι έχει σχέση με το υπαίθριο και το πλανόδιο εμπόριο.
Έτσι φαίνεται κατ' αρχάς. Όμως:
Το εντυπωσιακό είναι πως για την παραβίαση των 59 αυτών άρθρων προβλέπονται όχι μία, ούτε δύο, ούτε καν δέκα,
..αλλά 28 κατηγορίες προστίμων! Από 100 έως 3000 ευρώ.