Παρασκευή 26 Μαΐου 2017

Τι έκανε εντύπωση σε έναν ξένο;

Του Μόσχου Λαγκουβάρδου

Ρώτησα έναν Αμερικανό ποιητή που άφησε την Νέα Υόρκη κι ήρθε να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του στην Ελλάδα, τί του έκανε εντύπωση στους Έλληνες και μου είπε:

- Μου έκανε εντύπωση, ότι γελάτε με τα λυπηρά πράγματα.
- Τί εννοείς;
- Εννοώ ότι μπορεί να λέτε ή να τραγουδάτε λυπηρά πράγματα γελώντας.

Πράγματι έτσι συμβαίνει. Πάρε παράδειγμα το τραγούδι που λέει "μέτρα τον πόνο κι άσε με μόνο στην ερημιά". Που το λέει η Γιοβάνα, με την γλυκειά της φωνή, που νομίζεις ότι εννοεί "μέτρα τη χαρά κι έλα μαζί μου στην συντροφιά". Ή το χαρούμενο χορευτικό σκοπό, που λέει "τούτη η γης που την πατούμε όλοι μέσα θε να μπούμε".

Μετά τη σφαγή του Μάντσεστερ η Katy Perry έχει την λύση

«Όχι στα σύνορα, όχι στους φραγμούς». (Η ίδια μένει σε έπαυλη με τεράστιες πόρτες και φραγμούς)

Στον δρόμο που άνοιξε ο σύντροφος Clooney… (και ο Francis)

Η τραγουδίστρια που κάποτε τραγουδούσε gospel και τώρα διαφημίζει τον κανιβαλισμό, έχει την λύση για τις συνεχιζόμενες σφαγές αθώων ανθρώπων και παιδιών όπως αυτή στο Μάντσεστερ, από ισλαμιστές τρομοκράτες.

Κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης την Τρίτη στο Elvis Duran και το Morning Show, η Perry κάλεσε όλους να "ενωθούν" μετά την επίθεση.

Συλλεκτική γλίτσα στην Ηρώδου Αττικού

Στην ακριβότερη οδό της Ελλάδος δεν περνούν οι διακρίσεις: Οζει, ζέχνει, βρομάει, σαν τα δυσωδέστερα σημεία της πλατείας Ομονοίας

Η πρώτη εντύπωση μετράει. Καλώς ή κακώς, όταν πρόκειται κάποιος ή κάποια να εμφανιστεί στο πρώτο ραντεβού με το υποψήφιο αμόρε, ντύνεται και προετοιμάζεται με μεγαλύτερη επιμέλεια απ' όση έχουν όσοι εργάζονται σε πυρηνικό εργοστάσιο κατά τη διάρκεια εργασιών που μπορούν να επηρεάσουν τον αντιδραστήρα. Το αυτό ισχύει και στις ακροάσεις με τους «κεφαλοκυνηγούς», τους προσωπάρχες των επιχειρήσεων και όσους είναι υπεύθυνοι για τις προσλήψεις.